SON DAKİKA
Hava Durumu

MEMATT'ların ilk partisi Azerbaycan'a sevk edildi

Azerbaycan'a ihraç edilecek 20 mekanik mayın temizleme aracının ilk partisi yola çıktı. Mekanik mayın temizleme teçhizatı (MEMATT) uzaktan kumanda özelliği ile can güvenliği sağlıyor.

Haber Giriş Tarihi: 04.02.2021 22:40
Haber Güncellenme Tarihi: 04.02.2021 22:40
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
MEMATT'ların ilk partisi Azerbaycan'a sevk edildi

Türkiye'den Azerbaycan'a ihraç edilecek 20 mekanik mayın temizleme aracının ilk partisi yola çıktı. Mekanik mayın temizleme teçhizatı (MEMATT) uzaktan kumanda özelliği ile can güvenliği sağlıyor.

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Azerbaycan'a ihraç edilecek mayın temizleme teçhizatlarının yola çıktığını duyurdu. ASFAT AŞ tarafından yerli ve milli imkanlarla üretilen 20 MEMATT'ın Kayseri'den Hava Kuvvetlerine ait uçakla Bakü'ye ilk sevkiyatı gerçekleştirdiği bildirildi. MSB'nin resmi sosyal medya hesabından bugün yaptığı açıklamada, "Bakanlığımız bağlısı ASFAT A.Ş. tarafından yerli ve millî imkânlarla üretilen 20 adet MEMATT'ı (Mekanik Mayın Temizleme Teçhizatı) kardeş ülke Azerbaycan’a ihraç ediyoruz. Kayseri’den hareket eden Hava Kuvvetlerimize ait uçakla Bakü’ye ilk parti sevkiyat gerçekleşiyor." diye kaydedildi.

"MAYIN TEMİZLEMEK İÇİN MİLLİ STANDART OLUŞTURULMALI"

Öte yandan Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, işgalden kurtarılan Karabağ'daki mayınlar ile ilgili sosyal medya hesabından da açıklamada bulunarak, mayın temizlemeyle ilgili milli standartların hazırlanması gerektiğini vurguladı. Karabağ'da mayınlı bölgenin yoğun olduğunu belirten Aliyev, "İşgalden kurtarılan araziler, hacim olarak dünyanın en büyük mayınlanmış alanlardan biridir. Ona göre yerli ve harici şirketler de mayın temizleme işine katılmalıdır. Bu maksatla mayın temizleme üzerine milli standartlar hazırlanmalıdır." ifadelerini kullandı.

CAN GÜVENLİĞİ SAĞLIYOR

Uzaktan kumanda ile çalışan MEMATT'ın ağırlığı 12,5 ton ve boyu 6,6 metre. Arka genişliği 1,6, ön genişliği 2,3 metre olan aracın gövdesi ise Armoks 500T olarak yapıldı. Mayın tarama genişliği 1,7 metre olan aracın can güvenliğini tam anlamıyla sağlaması en önemli özelliği olarak öne çıkıyor.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.