SON DAKİKA
Hava Durumu
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Milli Savunma Bakanı Akar, Rusya Savunma Bakanı Şoygu ile Ukrayna ve Suriye'yi görüştü

Milli Savunma Bakanı Akar, Rusya Savunma Bakanı Şoygu ile Ukrayna ve Suriye'yi görüştü

Haber Giriş Tarihi: 08.06.2022 03:32
Haber Güncellenme Tarihi: 08.06.2022 03:33
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Milli Savunma Bakanı Akar, Rusya Savunma Bakanı Şoygu ile Ukrayna ve Suriye'yi görüştü


Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu ile Ukrayna ve Suriye'deki durum başta olmak üzere gündemdeki konuları telefonda görüştü. Görüşmede, Milli Savunma Bakanı Akar, Ukrayna’da acilen ateşkes ilan edilmesi, insani durumun iyileştirilmesi ve küresel gıda krizi çerçevesinde kurulması planlanan gıda koridoru konularında Türkiye'nin tutumunu dile getirdi.



Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Rusya Federasyonu Savunma Bakanı Sergey Şoygu ile Ukrayna ve Suriye başta olmak üzere ikili ve bölgesel savunma hususunda telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Bakan Akar, güvenlik konularını ele aldığı görüşmede Ukrayna için, daha fazla can kaybının yaşanmaması, bölgede huzur ve istikrarın yeniden tesis edilebilmesi ve gittikçe kötüleşen insani durumun iyileştirilmesi için acilen ateşkes ilan edilmesinin önemine değindi.



MİLLİ SAVUNMA BAKANI HULUSİ AKAR, ŞOYGU İLE TELEFONDA GÖRÜŞTÜ

Görüşmede, gıda krizi hususunda tahıl, ayçiçeği ve diğer tarım ürünlerinin güvenli nakli konusunda alınabilecek tedbirler üzerinde duruldu. Akar, insani yardım konusunda her türlü desteği sağlamaya çalışan Türkiye’nin bölgede barışın temini için bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra üzerine düşeni yapmaya hazır olduğunu vurguladı. Suriye’nin kuzeyindeki bölücü terör örgütlerinin durdurulması gerektiğini dile getiren Akar, bölgede sağlanan istikrarı bozmaya yönelik artan eylemlere karşı gereken cevabın verileceği, bölgede terörist varlığının kabul edilemez olduğunu belirtti. Söz konusu hususta daha önce varılan mutabakatlara uyulmasının gereği hatırlatıldı.







logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.