SON DAKİKA
Hava Durumu

Mini Bayraktar’lar Ukrayna’nın hizmetinde

Haber Giriş Tarihi: 18.08.2022 12:12
Haber Güncellenme Tarihi: 18.08.2022 12:12
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Mini Bayraktar’lar Ukrayna’nın hizmetinde

Türk yapımı Bayraktar Mini İnsansız Hava Araçları (İHA), Ukrayna ordusu tarafından Rus işgalcilere karşı aktif olarak kullanılıyor. Manuel olarak fırlatılan ve bir saate yakın uçuş gerçekleştiren İHA’lar, keşif faaliyetlerinde ve topçu operasyonlarında görev yapıyor.

Kale-Baykar ortaklığı tarafından üretilen ve yakın menzil gece ve gündüz keşiflerinde kullanılan Bayraktar Mini İHA, Ukrayna ordusu tarafından aktif bir şekilde kullanılıyor. Rus işgalcilerin lokasyonları tespit etmekle görevli olan İHA, Ukrayna topçularının hedef kabiliyetlerini artırıyor. 2007 yılından beri Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından operasyonel olarak yoğun bir şekilde kullanılan Bayraktar Mini, optik görüntüleme kalitesiyle dikkat çekiyor.

Zorlu coğrafi ve meteorolojik koşullar altında görev yapmak üzere tasarlanmış Bayraktar Mini İHA, 2012 itibariyle 50.000'den fazla uçuş saati kaydetti. Uçuş ve görüntüleme sistemi, yüksek derecede güvenilirliğe sahip koruyucu özelliklerle donatılmış tam İHA, otonom bir şekil seyirlerini gerçekleştiriyor.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.