SON DAKİKA
Hava Durumu
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

NATO Genel Sekreteri Stoltenberg: Türkiye’nin Ukrayna’da mahsur kalan tahıllar için sunduğu çözüm yolunu takdir ediyorum

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Savunma Bakanları Toplantısının ardından Ukrayna’daki tahıl krizine sunulan çözüm yolu için Türkiye’yi ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı tebrik etti.

Haber Giriş Tarihi: 16.06.2022 19:32
Haber Güncellenme Tarihi: 16.06.2022 19:32
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
NATO Genel Sekreteri Stoltenberg: Türkiye’nin Ukrayna’da mahsur kalan tahıllar için sunduğu çözüm yolunu takdir ediyorum

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Savunma Bakanları Toplantısının ardından Ukrayna’daki tahıl krizine sunulan çözüm yolu için Türkiye’yi ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı tebrik etti. Stoltenberg, düzenlenecek Madrid Zirvesi’nde “Ukrayna’ya destek paketinin” devreye gireceği bilgisini paylaştı.  

Kuzey Atlantik Antlaşması Örgütü (NATO) Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, bugün Brüksel’de gerçekleştirilen Savunma Bakanları Toplantısının ardından Türkiye’nin Ukrayna’daki tahıl krizine yönelik çözümü hususunda açıklamalarda bulundu.

Genel Sekreter Stoltenberg, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile yaptığı görüşmeyi ele alarak, “Türkiye ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın mahsur kalan tahılı Ukrayna’dan çıkarmak için çözüm bulma çabalarını takdir ediyorum” değerlendirmesini yaptı.

TÜRKİYE, SINIR GÜVENLİĞİNDEN TAVİZ VERMİYOR

Öte yandan Türkiye’nin İsveç ve Finlandiya’nın NATO’ya üyelik başvurusuna olumlu bakmadığını anımsatan Stoltenberg, “Türkiye’nin ‘evet’ demesini, Finlandiya ve İsveç’i yeni üyeler olarak kabul etmesini sağlayacak şekilde endişelerini nasıl ele alabileceğimizi düşünüyoruz. Türkiye’nin de NATO’nun açık kapı politikasından yana olduğunun altını çizmenin önemli olduğunu düşünüyorum” dedi.

İsveç ve Finlandiya’nın NATO başvurusunun kabulü için 30 NATO müttefiki ülkenin başvuruya onay vermesi gerekiyor. NATO müttefiki Türkiye, söz konusu iki ülkede bölücü terör örgütü PKK ve FETÖ’ye açıkça destek verdiğini belirterek karara olumlu bakmadığını duyurmuştu.

STOLTENBERG: MADRİD ZİRVESİNDE UKRAYNA’YA DESTEK KONULARI GÖRÜŞÜLECEK

Savunma Bakanlarının 29-30 Haziran’da İspanya’nın başkenti Madrid’de bir araya geleceğini dile getiren Stoltenberg, “Madrid Zirvesinin, daha güçlü caydırıcılık ve savunma, Ukrayna ve risk altındaki diğer ortaklar için sürekli destek konuları açısından dönüştürücü nitelikte bir zirve olacağından eminim” ifadelerini kullandı. Stoltenberg, zirvede Rusya ve diğer yükselen tehditlere karşı pozisyon belirleneceğini vurguladı.

UKRAYNA İÇİN NATO KAPSAMLI DESTEK PAKETİ DEVREYE GİRECEK

Stoltenberg, Rusya’nın işgal saldırılarına maruz kalan Ukrayna’yı uzun vadeli desteklemeyi düşündüklerini dile getirerek, “NATO kapsamlı destek paketinin” devreye gireceğini bildirdi.

logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.