SON DAKİKA
Hava Durumu

Odesa, UNESCO Dünya Miras Alanları Listesi'ne alınacak

Odesa, UNESCO Dünya Miras Alanları Listesi'ne alınacak

Haber Giriş Tarihi: 31.08.2022 21:50
Haber Güncellenme Tarihi: 31.08.2022 21:55
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Odesa, UNESCO Dünya Miras Alanları Listesi'ne alınacak

Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü (UNESCO), Odesa'yı UNESCO Dünya Mirası Listesi'ne almak istediğini açıkladı. Öte yandan, UNESCO, Odesa Modern Sanat Müzesinin onarımını da finanse edecek.

Ukrayna Kültür Bakanı Oleksandr Tkaçenko, bugün UNESCO Genel Direktörü Audrey Azoulay ile Paris’te bir araya geldi. Görüşme çerçevesinde UNESCO'nun, Rusya'nın işgal girişimi ve saldırganlığı karşısında Ukrayna'yı desteklemek amacıyla Ukrayna'nın liman kenti Odesa'yı UNESCO Dünya Mirası Listesi'ne alması ele alındı. Görüşmenin ardından, UNESCO Genel Direktörü Audrey Azoulay, Odesa'yı da Tehlike Altındaki Dünya Mirası Listesi'ne ve yine tehdit altında olan Kıyiv ve Lviv'i de dünya mirası listesine eklemek istediği açıklandı.

UNESCO, ODESA'YI DÜNYA MİRASI LİSTESİNE DAHİL ETMEK İSTİYOR

UNESCO, liman kenti Odesa'nın cephe hattından sadece birkaç kilometre uzaklıkta olduğunu ve şimdiden topçu ateşi altında kaldığını açıkladı. Geçen ay, 1899'da açılışı yapılan Odesa Güzel Sanatlar Müzesi'nin büyük cam çatısının ve pencerelerinin bir kısmı yıkılmıştı. UNESCO, Odesa Modern Sanat Müzesi'nin onarımını ve koleksiyonların korunması için ek personelin işe alınmasını finanse edecek. Ayrıca sanat eserlerinin dijitalleştirilmesine yardımcı olacak ve Odesa Modern Sanat Müzesine koruyucu ekipman sağlayacak.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.