SON DAKİKA
Hava Durumu

Paris'in simgesi Notre-Dame Katedrali'nde yangın: Dev kule yıkıldı

Fransa'nın başkenti Paris'te Notre Dame Katedrali'nde büyük bir yangın çıktı.

Haber Giriş Tarihi: 15.04.2019 21:48
Haber Güncellenme Tarihi: 06.10.2019 17:56
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Paris'in simgesi Notre-Dame Katedrali'nde yangın: Dev kule yıkıldı

Fransa'nın başkenti Paris'te Notre Dame Katedrali'nde büyük bir yangın çıktı.

Paris Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada, Avrupa'da en çok ziyaret edilen yerlerin başında gelen tarihi Notre Dame Katedrali'nde renovasyon çalışmaların yapıldığı bölümde yangının çıktığı bildirildi. Yangının nedeni ise bilinmiyor.

Açıklamada, yangın nedeniyle katedralden uzak durulması çağrısında bulunuldu. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri, yangını söndürmek için çalışma başlattı.

MACRON PROGRAMI YARIDA KESTİ

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, 19 Kasım’da ekonomik gerekçeler ile başlayan ve bu hafta sonu 22’ncisi düzenlenen Sarı Yelekler eylemlerinde, protestocuların beklentilerine yönelik "ilk somut önlemleri" yapacağı basın toplantısını yangın nedeniyle iptal etti.

Cumhurbaşkanlığı'ndan yapılan açıklamada söz konusu toplantının ileri bir tarihe alındığı belirtildi.

Paris Belediye Başkanı Anne Hidalgo, itfaiye ekiplerinin katedraldeki "korkunç yangına" müdahalesi sürerken, bölgedekilere güvenlik bariyerlerini geçmemeleri uyarısında bulundu.

Paris'i şoka uğratan yangın sosyal medyada en çok izlenen görüntüler arasında yer aldı.

850 YILLIK KULE YERLE BİR OLDU

Sosyal medyada paylaşılan görüntülerde romanlara, filmlere konu olmuş tarihi katedralin üzerinde siyah dumanların yükseldiği görüldü. 850 yıllık katedralin en yüksek kulesi yangının etkisiyle yıkıldı.

Geçtiğimiz yıl Fransız Katolik Kilisesi, parçalanmaya başladığı gerekçesiyle Gotik mimarisiyle ünlü katedral için kaynak oluşturulması çağrısında bulunmuştu. Paris'in en ünlü tarihi eserlerinden Notre Dame Katedrali, her yıl yaklaşık 13 milyon turisti ağırlıyor.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.