SON DAKİKA
Hava Durumu

Putin'in seferberlik ilanı sonrası Letonya ve Hollanda'dan Ukrayna'ya destek çağrısı

Haber Giriş Tarihi: 21.09.2022 16:02
Haber Güncellenme Tarihi: 21.09.2022 16:08
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Putin'in seferberlik ilanı sonrası Letonya ve Hollanda'dan Ukrayna'ya destek çağrısı

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, bu sabah ülkede kısmi seferberliğin ilan edildiğini duyurdu. Letonya ve Hollanda, Putin'in kısmi seferberlik ilan etmesi üzerine Ukrayna'ya daha fazla destek verilmesi için çağrıda bulundu.

Ukrayna-Rusya Savaşı’nda büyük askeri kayıplar veren, savaşa göndermek üzere hapishanelerden suçluları toplayan ve askerleri Rusya’nın neo-faşist paralı asker örgütü olan Wagner grubunun yardımıyla temin eden Rusya, seferberlik öncesi askerlik yasasında değişikliğe başvurdu. Ukrayna’ya karşı geniş çaplı işgal saldırısı başlatan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, bugün ise resmen kısmi seferberlik ilan etti.

Letonya Dışişleri Bakanı Edgars Rinkevics, Putin'in kısmi seferberlik ilan etmesi üzerine Ukrayna'ya daha fazla destek verilmesi için çağrıda bulundu.

LETONYA: RUSYA'NIN ŞANTAJINA BOYUN EĞMEMELİYİZ

Letonya Dışişleri Bakanı Rinkevics, "Putin, Ukrayna'nın bazı bölgelerinin kısmi seferberliğini ve ilhakını duyurdu. Onun şantajına boyun eğmemeli ve Ukrayna'yı elimizden geldiğince desteklemeliyiz" ifadelerini paylaştı. Rinkevics, Rusya'nın bugün Avrupa ve dünya barışı için "geçen yüzyıldaki Nazi Almanyası kadar tehlikeli olduğunu" vurguladı.

HOLLANDA: UKRAYNA'YI DESTEKLEMEYE DEVAM

Hollanda Başbakanı Mark Rutte ise Putin'in kısmi seferberlik ilanını "panik işareti" olarak nitelendirdi. Hollanda Başbakanı Rutte, "Macaristan büyüklüğünde bir alan halen Ruslar tarafından işgal ediliyor." dedi ve Ukrayna'yı desteklemeye devam etmeleri gerektiğinin altını çizdi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.