SON DAKİKA
Hava Durumu
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Rus işgalciler Herson’da 115 binden fazla kişiyi sınır dışı etti!

.

Haber Giriş Tarihi: 10.11.2022 01:24
Haber Güncellenme Tarihi: 04.01.2023 18:29
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Rus işgalciler Herson’da 115 binden fazla kişiyi sınır dışı etti!

Rusya, işgali altındaki Herson kentinde kalmaya devam eden Ukrayna vatandaşlarını tahliye adı altında sürgün ediyor. Rus işgalciler, Herson bölgesinde 115 binden fazla kişiyi sınır dışı ettiklerini açıkladı.

Rus işgalciler, güya “insanlar için bir endişe bahanesi” ile işgal altındaki bölgelerde yaşayan Ukrayna vatandaşlarını sürgün ediyor. Rusya’nın Ukrayna’daki işgal birliklerinden sorumlu komutanı Sergey Surovikin, Herson’dan sınır dışı edilenlerin sayısıyla ilgili dün açıklama yaptı.

HERSON’DAN 115 BİN KİŞİ SÜRÜLDÜ

Rus haber ajansı RIA Novosti’nin aktardığı habere göre Rus işgalciler, Herson bölgesinde 115 binden fazla kişiyi sınır dışı ettiğini açıkladı. Daha önce Rus işgalcilerin Herson ve bölgenin üç ilçesini yağmaladığı bildirilmişti.

logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.