SON DAKİKA
Hava Durumu

Rus muhalif lider Navalnıy taburcu edildi

Rus muhalif lider Navalnıy taburcu edildi

Haber Giriş Tarihi: 23.09.2020 12:18
Haber Güncellenme Tarihi: 23.09.2020 12:18
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Rus muhalif lider Navalnıy taburcu edildi

Rusya’da zehirlenmesinin ardından tedavi için Almanya’ya getirilen Rus muhalif lider Aleksey Navalnıy'ın sağlık durumunun iyi olduğu ve tedavisinin sona erdiği öğrenildi.

Putin'e karşı muhalefetin önde gelen isimlerinden Aleksey Navalnıy, bir ay önce zehirlenmesinin ardından tedavi gördüğü Almanya'daki hastaneden taburcu edildi.

Tedavi gördüğü Berlin'deki Charite Hastanesinden yapılan yazılı açıklamada, 22 Ağustos 2020'den beri tedavi gören Navalnıy'ın, sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi.

RUS MUHALİF LİDER NAVALNIY TABURCU EDİLDİ

Hastanedeki tedavisi tamamlanan Navalnıy'ın dün hastaneden taburcu edildiği ifade edilen açıklamada, “Doktorlar, yapılan tedavi ve hastanın mevcut durumunu ele alarak tam bir iyileşmenin mümkün olduğunu düşünüyor. Zehirlenmenin uzun vadeli sonuçları ancak zamanla değerlendirilebilir.” ifadelerine yer verildi.

NAVALNIY’A NE OLDU?

Navalnıy, 20 Ağustos 2020 tarihinde Tomsk şehrinden Moskova’ya yolculuk yaptığı sırada uçakta fenalaşmıştı. Muhalif lideri taşıyan uçak Omsk’a acil iniş yaptıktan sonra Navalnıy bilinci kapalı bir şekilde ambulansla alınarak hastaneye kaldırıldı. Muhalefet, Aleksey Navalnıy’ın Kremlin tarafından zehirlendiği kanaatinde.

Navalnıy, ailesinin ve yakınlarının talebi sonrası 22 Ağustos 2020 tarihinde Almanya’nın başkenti Berlin’e götürüldü.

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Navalnıy’ın zehirlenerek susturulmaya çalışıldığını ifade etti. NATO ve Avrupa Birliği (AB), Rusya’dan Navalnıy’ın zehirlenmesi ile ilgili ayrıntılı bir soruşturma yürütmeye talep ederken, Rusya Navalnıy’ın zehirlenmesiyle ilgili suçlamaları reddetti.

Alman hükumeti, Berlin’de tedavisi devam eden Rus muhalif Aleksey Navalnıy’ın kesinlikle zehirlendiğini açıkladı. Hükumet Sözcüsü Steffen Seibert, 2 Eylül 2020 tarihinde sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, Navalnıy’ın Noviçok grubuna ait bir maddeyle zehirlendiği gösteren tartışmasız kanıtlara ulaşıldığını belirtti.

Zehirlenme olayını Navalnıy’a yapılan bir saldırı olarak nitelendiren Seibert, Alman hükumetinin bunu sert bir şekilde kınadığını kaydetti.

Daha sonra, Fransa ve İsveç’ten iki uluslararası laboratuvar, Navalnıy’ın Noviçok klasmanındaki kimyasal bir maddeyle zehirlendiğini doğruladı.


En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.