SON DAKİKA
Hava Durumu

Rusya’da Kırım Tatarlarına destek eylemleri devam ediyor

Haber Giriş Tarihi: 19.08.2020 11:07
Haber Güncellenme Tarihi: 19.08.2020 11:10
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Rusya’da Kırım Tatarlarına destek eylemleri devam ediyor

Rusya tarafından işgal edilen Kırım’da yaşanan insan hakları ihlallerine dair Rus toplumunu bilgilendirmek için her ayın 18’inde Rusya sokaklarına çıkan aktivistler, 18 Ağustos 2020 tarihinde de eylemlerini aksatmadı.

“Strateji-18” girişimi aktivistleri, Kırım Tatarlarına destek vermek için ve 26 yıldır Belarus'u demir yumrukla yöneten Aleksandr Lukaşenko'nun yeniden seçilmesine karşı protestoların ikinci haftasında devam ettiği Belarus'ta "Kırım senaryosunun" tekrar etmesine karşı, Rusya’nın Moskova, St. Petersburg ve Tomsk kentlerinde 18 Ağustos 2020 tarihinde eylemler düzenlendi.

Tek kişilik eylemlerini düzenleyen aktivistler, işgalci Rusya tarafından alıkonulan ve esir tutulan Ukrain ve Kırım Tatar eylemcilere destek pankartları açtılar ve onların serbest bırakılmaları için çağrıda bulundular. Katılımcılardan Vera Lavreşina, bu ay yapılan eylemin sakin geçtiğini, eylemcilerden kimsenin gözaltına alınmadığını kaydetti.

HER AYIN 18’İNDE EYLEM DÜZENLİYORLAR

Rusya’da “Strateji-18” inisiyatif grubu aktivistleri, her ayın 18’inde “Siyasi Mahkum Günü”düzenliyorlar. Kampanya çerçevesinde aktivistler, tüm siyasi tutsakların serbest bırakılması, Ukrayna’ya yönelik Rus saldırganlığına son verilmesi ve Kırım’ın işgaline son verilmesi gibi taleplerde bulundukları eylemler gerçekleştiriyorlar.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.