SON DAKİKA
Hava Durumu

Rusya Devlet Dumasından polise itaatsizlik cezasını 4 katına çıkaran yasaya onay

Rusya Devlet Dumasından polise itaatsizlik cezasını 4 katına çıkaran yasaya onay

Haber Giriş Tarihi: 10.02.2021 18:02
Haber Güncellenme Tarihi: 10.02.2021 18:48
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Rusya Devlet Dumasından polise itaatsizlik cezasını 4 katına çıkaran yasaya onay

Rusya Devlet Duması, polis yetkililerine itaatsizlik cezalarını artıran yasa tasarısını üçüncü ve son okumada kabul etti. Söz konusu yasa tasarısına göre, itaatsizliğin cezası bin rubleden 4 bin rubleye çıkarılacak.

Rusya Parlamentosunun alt kanadı Devlet Duması, polis görevlilerine itaatsizlik cezalarını 4 kat artıran yasa tasarısını üçüncü ve son okumada kabul etti. Dumada kabul edilen yasa tasarısı uygulamaya geçtiği takdirde Rus polisine mukavemetin cezası artacak.

Rusya'daki mevcut mevzuat kapsamında, FSB'nin (Federal Güvenlik Servisi) ve diğer devlet güvenlik kurumlarının taleplerine uymayanlara 500 ila bin ruble para cezası veriliyor. Tasarı yasalaştığında, bu ceza 2 bin ila 4 bin ruble arasına çıkacak. Suçun tekrarı halinde para cezası 10 ila 20 bin rubleye çıkacak.

RUSYA DEVLET DUMASI, POLİSE İTAATSİZLİĞE KARŞI CEZAYI ARTIRACAK

Bunun yanı sıra, yasa tasarısına göre, mahkemeler, mitingleri finanse etme kurallarını ihlal eden gerçek kişilere yirmi bin ruble ve tüzel kişilere iki yüz bin ruble para cezası kesebilecek.

Yasanın yürürlüğe girmesi için Parlamentonun üst kanadı Federasyon Konseyinde kabul edilip Devlet Başkanı tarafından onaylanması ve resmi gazetede yayımlanması gerekiyor.

Devlet Duması tarafından kısa süre önce kabul edilen yasaya göre, yabancı ülke vatandaşları mitingleri finanse edemiyor ve eylemleri düzenlemek için gereken paranın yalnızca bir Rus bankasında açılan bir banka hesabına havale yoluyla aktarılması gerekiyor. Aynı zamanda, bağışçılar para transferi yaparken kişisel verilerini ifşa etmeleri gerekiyor.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.