SON DAKİKA
Hava Durumu

Rusya, Herson'da Türk bayraklı yüzer vinci vurdu!

Türkiye’nin en büyük yüzer vinci olarak bilinen Zakhariy’in, Herson’da işgalci Rusya tarafından saldırıya uğradığı ileri sürüldü.

Haber Giriş Tarihi: 15.12.2022 12:32
Haber Güncellenme Tarihi: 20.12.2022 11:37
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Rusya, Herson'da Türk bayraklı yüzer vinci vurdu!

Uluslararası denizcilikle ilgili güncel meseleleri takip eden Deniz Haber Ajansı, Ukrayna’nın Herson bölgesinde bulunan Türkiye’nin en büyük yüzer vinci olan Türk bayraklı Zakhariy yüzer vincinin saldırıya uğradığını kaydetti. Vinçte yangın çıkarken teknesinin su almaya başladığı bildirildi.

Vincin vurulma anını anlatan Armatör Remzi Solak, 12 Aralık 2022’de Deniz Haber Ajansına yaptığı açıklamada, “Ukrayna yerel saat 14.54’te Rusya tarafından bulunduğumuz bölgeye ateş açıldı. 15.30’da Zakhariy makine dairesine bomba düştü ve yanmaya başladı. Söndürme imkanımız yok. Daha sonra hasar tespiti yapılacaktır. Türkiye’nin Odesa Konsolosluğu’na bilgi verdik” dedi.

ZAKHARİY SAYESİNDE ZAPORİJJYA KÖPRÜSÜ 11 AYDA BİTTİ

Zakhariy, Ukrayna’da 12 yıldır bitirilemeyen Zaporijjya Köprüsü için devreye girmiş ve bir yıldan kısa sürede tamamlanmasını sağlamıştı. Oneks Denizcilik tarafından yurtdışından satın alınarak Sirius Deniz İnşaatı işletmesiyle Türk Loydu klasına geçirilen ve Türk bayrağı çekilen Zakhariy, 800 ton kaldırma kapasitesine sahip bir yüzer vinç olarak biliniyor.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.