SON DAKİKA
Hava Durumu

Rusya, Kırım'daki askeri üslerini geliştirmek için yarımadanın su kaynaklarını sömürüyor!

Ukrayna Dışişleri Bakanlığı, BM (Birleşmiş Milletler) İnsan Hakları Konseyi'nin "Temiz Su ve Sanitasyon İnsan Hakları" kararının kabulü vesilesiyle bir açıklama yayımladı. Açıklamada Rusya'nın, işgal ettiği Kırım'daki su kaynaklarını askeri amaçlarla sömürmesine dikkat çekildi.

Haber Giriş Tarihi: 27.09.2020 16:11
Haber Güncellenme Tarihi: 28.09.2020 10:13
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Rusya, Kırım'daki askeri üslerini geliştirmek için yarımadanın su kaynaklarını sömürüyor!

Ukrayna Dışişleri Bakanlığı, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu (BMGK) İnsan Hakları Konseyi'nin temiz içme suyu ve sanitasyonu insan hakları olarak kabulünün yıl dönümü vesilesiyle bir açıklama yayımladı. Açıklamada Rusya'nın, işgal ettiği Kırım'daki su kaynaklarını askeri amaçlarla sömürmesine dikkat çekildi.

Ukrayna Dışişleri Bakanlığının 26 Eylül 2020’de internet sitesine koyduğu açıklama metninde, Rusya'nın Kırım'da bulunan askeri-sanayi komplekslerinin, askeri tesislerinin ve işletmelerinin geliştirilmesi için daha fazla suya ihtiyacı olduğunu belirtilirken, “İşgal altındaki Kırım'da yasa dışı olarak ele geçirilen sanayi kuruluşlarının ve doğal kaynakların aşırı kullanımı, yarımadanın nüfusunun içme suyuna erişimini tehlikeye atmaktadır. Bunun dışında işgalci yetkililer yarımadadaki askeri-sanayi komplekslerinin, askeri tesislerinin ve işletmelerinin gelişimini hızlandırmak için giderek daha fazla su talep ediyorlar.” ifadeleri kullanıldı. 

KIRIM'DA RUSLARIN SAYISI ARTTIKÇA DURUM KÖTÜLEŞİYOR

Açıklamada ayrıca, Kırım'daki su ile ilgili durumun, yarımadanın nüfusunun demografik yapısını değiştirmek için Rus vatandaşlarının yarımadaya aktif olarak yerleştirilmesi nedeniyle de kötüleştiği kaydedildi.

"BU TÜR EYLEMLER SAVAŞ SUÇUDUR"

Açıklamada bu tür hareketlerin savaş suçu olduğu belirtilirken, “İşgalci bir devletin (söz konusu) eylemleri bir savaş suçudur ve uluslararası toplumun tepki göstermesi gerekmektedir.” denildi. 

RUSYA İŞGALCİ DEVLET OLARAK KIRIM'A SU TEMİNİNDEN SORUMLUDUR

Bakanlık, Rusya'nın "işgalci bir devlet olarak, temel temizlik ve temiz su da dahil olmak üzere nüfusun haklarını ve ihtiyaçlarını sağlamak zorunda olduğunu" da vurguladı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.