SON DAKİKA
Hava Durumu
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Rusya Ukrayna'ya son bir haftada kaç füze ve SİHA saldırısı düzenledi?

Haber Giriş Tarihi: 10.11.2022 18:12
Haber Güncellenme Tarihi: 10.11.2022 18:16
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Rusya Ukrayna'ya son bir haftada kaç füze ve SİHA saldırısı düzenledi?

Rus işgalciler, Ukrayna’da sivilleri ve kritik altyapı tesislerini hedef almaya devam ediyor. İşgalci Rusya, son bir haftada Ukrayna’ya 17 füze attı ve 50 SİHA saldırısı gerçekleştirdi.

Ukrayna’ya savaş açan ve sahada ciddi bir başarıya imza atamayan Rus işgal güçleri, füze ve bomba atarak sivil halkı, altyapı tesislerini hedef almayı sürdürüyor. Bugün düzenlenen basın toplantısında konuşan Ukrayna Genelkurmay Başkanlığı Ana Operasyonel Dairesi Başkanı Tuğgeneral Oleksiy Gromov, “Son bir haftada düşman, Ukrayna’ya karşı 17 füze ve 50 SİHA kullandı. Fırlatılan füzelerin yüzde 24’ü ve SİHA’ların yüzde 64’ü imha edildi. Hava savunma birlikleri son bir hafta boyunca toplamda 53 hava hedefi imha etti” dedi.

Bunun dışında Gromov, Ukrayna ordusunun son bir haftada Rus işgal güçlerine ait 56 kontrol merkezini, yaklaşık 120 mühimmat ile lojistik deposunu ve düşmana ait başka bir dizi hedefi yok ettiğini açıkladı.

logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.