SON DAKİKA
Hava Durumu

Tataristan'ın başkenti Kazan'da Rusya'nın seferberliğine alınanlardan yeni isyan

Ukrayna’ya topyekun işgal saldırısı başlatan Rusya lideri Vladimir Putin’in seferberlik kararına isyan büyüyor. Tataristan’ın başkenti Kazan’da, Rusya’nın seferberliğine alınanlar yeni bir isyan başlattı.

Haber Giriş Tarihi: 03.12.2022 16:12
Haber Güncellenme Tarihi: 03.12.2022 16:12
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Tataristan'ın başkenti Kazan'da Rusya'nın seferberliğine alınanlardan yeni isyan

Rusya devlet başkanı Vladimir Putin, Ukrayna’ya karşı 24 Şubat’ta başlattığı topyekun savaşta Rus ordusunun verdiği ağır kayıplardan sonra çareyi ülke genelinde seferberlik ilan etmekte buldu. Özellikle Rusya sınırları içindeki Türk halklarının yoğun olarak yaşadığı bölgelerdeki insanlar zorla seferberliğe dahil edildi.

TATARİSTAN KAZAN’DA SEFERBERLİK İSYANI

Ukrayna’yı topyekun işgal etme girişimi ile geniş çaplı savaş başlatan sözde dünyanın 2. en güçlü ordusuna sahip olan Rusya’nın zorla seferberliğe sürdüğü insanlar, Putin’in seferberliğine karşı internet üzerinden organize edilen bir isyan başlattı. Tataristan’ın başkenti Kazan’da söz konusu durumu özetleyen bir video yayıldı. Video kısa süre sonra yayından kaldırıldı. Aktarılanlara göre seferberliğe alınanların ailelerini ziyaret etmelerine izin verilmiyor.

Seferberliğe alınanlar uygulamalara ve kısıtlamalara tepki göstererek toplu halde eğitim birimlerini terk etti. Rus askerleri protestoya katılanları engellemeye çalıştı ama başarılı olamadı. Bu müdahaleler sırasında arbede yaşandı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.