SON DAKİKA
Hava Durumu

TİKA Kıbrıs’ta Barbarlık Müzesi'ni restore etti

Haber Giriş Tarihi: 17.08.2022 17:24
Haber Güncellenme Tarihi: 17.08.2022 17:30
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
TİKA Kıbrıs’ta Barbarlık Müzesi'ni restore etti

Türk İşbirliği Koordinasyon Ajansının (TİKA) restorasyonunu üstlendiği Barbarlık Müzesi, bugün Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde (KKTC) ziyarete açıldı. Lefkoşa’da açılan müzede adadaki Rum çetelerin ve EOKA’nın Kıbrıs Türklüğüne karşı yaptığı katliamlar ve terör olayları gözler önüne serilecek.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde (KKTC) bulunan Barbarlık Müzesi, Türk İşbirliği Koordinasyonu Ajansı (TİKA) tarafından yapılan restorasyonla bugün tekrar ziyaretçilere açıldı. Barbarlık Müzesi’nde Kıbrıs adasındaki EOKA adı altında toplanan Rum çetelerinin, Kıbrıs Türklerine karşı yaptığı katliamları ve terör faaliyetlerini sergilemek amaçlanıyor.

KKTC'DE BARBARLIK MÜZESİ YENİDEN AÇILDI

Barbarlık Müzesi'nin açılışında KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Cumhuriyet Meclisi Başkanı Zorlu Töre, Başbakan Ünal Üstel ile Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu katıldı. Türkiye Cumhuriyeti’nden de Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Türkiye'nin Lefkoşa Büyükelçisi Ali Murat Başçeri, TİKA Başkanı Serkan Kayalar açılış törenine katıldı.

Müzenin açılış töreninde konuşmacılar, Kıbrıs Türklerinin ve KKTC devletinin acılı geçmişine değindi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.