SON DAKİKA
Hava Durumu

Türk dünyası, Nevruz Bayramı'nı koronavirüs salgınına rağmen coşkuyla kutladı

Nevruz Bayramı, Türk dünyasında koronavirüs salgınının gölgesinde kutlandı

Haber Giriş Tarihi: 22.03.2021 13:53
Haber Güncellenme Tarihi: 22.03.2021 14:11
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Türk dünyası, Nevruz Bayramı'nı koronavirüs salgınına rağmen coşkuyla kutladı

Türk kültüründe Ergenekon'dan çıkış ve baharın müjdecisi olarak kabul edilen Nevruz Bayramı, Türk dünyasında coşkuyla kutlandı. Koronavirüs salgını şartlarında bazı kısıtlamalarla geçse de; geleneksel Nevruz kutlamaları, Türkiye'den Kırgızistan'a bir çok ülkede geleneksel oyunlar ve şarkılarla gerçekleştirildi.

Türk dünyasında yoğun olarak kutlanan baharın müjdecisi Nevruz Bayramı, koronavirüs salgınına rağmen pek çok ülkede coşkuyla kutlandı. Nevruz ateşinin yakıldığı, geleneksel halk oyunları ve şarkıların icra edildiği etkinlikler görülmeye değerdi.

BÜYÜKELÇİLER, KEÇİÖREN'DEKİ NEVRUZ ATEŞİ'NİN ÖNÜNDE TOPLANDI

Keçiören Belediyesi, Türk Dünyası Meydanı'nda 21 Mart 2021 tarihinde Nevruz kutlamaları, büyük bir coşku içinde geçti. Büyükelçilerin katılımıyla Nevruz Bayramı etkinliği gerçekleştirildi. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Afganistan, Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan, Özbekistan, Pakistan, Tacikistan, Türkmenistan'ın Ankara'daki büyükelçileri toplandı. Keçiören Belediyesi önünde düzenlenen programda, katılımcı ülkelerin milli marşlarının çalındı, nevruz ateşi yakıldı.

AZERBAYCAN, NEVRUZ'DA ŞEHİTLİKLERE AKIN ETTİ

Azerbaycan halkı, baharın müjdecisi Nevruz Bayramı'nda II. Karabağ Savaşı'nda şehit olanları unutmadı. Şehitliklere akın eden Azerbaycan Türkleri, şehitlikleri ziyaret etti ve kabirlere Nevruz'un sembolü olan "semeni" bitkisini bırakarak dua etti.

azerbaycanlilar-nevruz-bayraminda-sehitliklere-akin-etti KIRGIZİSTAN'DA KÖYLÜLER, NEVRUZ'U GELENEKSEL OYUNLARLA KUTLADI

Koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında Kırgızistan'ın başkenti Bişkek'te her yıl yapılan etkinlikler iptal edildi. Ülkedeki şehirlerde, Nevruz Bayramı kutlamaları için geleneksel oyunlar düzenlendi.

kirgizistanda-koyluler-nevruz-bayramini-geleneksel-oyunlarla-kutladi KAZAKİSTAN'DA COŞKULU NEVRUZ KUTLAMASI

Türk kültüründe baharın müjdecisi olarak kabul edilen Nevruz Bayramı, Kazakistan'da coşkuyla kutlandı. Koronavirüs tedbirlerinin sıkılaştırıldığı ülkede, başkent Nur Sultan başta olmak üzere pek çok etkinlik düzenlendi. Milli kıyafetler eşliğinde geleneksel oyunların ve konserlerin tertip edildiği ülkede, baharın gelişi için fidanlar dikildi.

NEVRUZ, ÖZBEKİSTAN'DA RESMİ TÖRENLE KUTLANDI

Bir çok ülkede iptal edilen Nevruz kutlamaları, Özbekistan’da koronavirüs salgınına rağmen resmi törenle kutlandı. Taşkent'teki park ve meydanlarda tedbirlere uyarak, bayram etkinliklerinin yapılmasına izin verildi. Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyoyev'in katılımıyla düzenlenen Nevruz Bayramı resmi kutlama töreninde, ülkenin çeşitli yörelerinden gelen sanatçılar şarkı ve türkülerle halk dansları icra etti.

ozbekistanda-nevruz-bayrami-kovid-19-golgesinde-kutlaniyor

Nevruz'un Türk kültüründeki yeri ve önemi için bkz:
Türk kültürünün önemli sembolü: 21 Mart Nevruz Bayramı kutlu olsun!

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.