SON DAKİKA
Hava Durumu

Türk öğrenciler Rus üniversitesinden atıldı

Türk öğrenciler Ulusal Nükleer Araştırmalar Üniversitesi’nden atıldı.

Haber Giriş Tarihi: 11.12.2015 10:34
Haber Güncellenme Tarihi: 11.12.2015 09:43
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Türk öğrenciler Rus üniversitesinden atıldı

Rusya’nın Ulusal Nükleer Araştırmalar Üniversitesi’nde okuyan birkaç Türk öğrenci üniversiteden atıldı.

10 Aralık Perşembe günü tvrain.ru haber sitesine konuşan Rusya Türk Öğrenciler Birliği Başkan Yardımcısı Okan Yıldız, üniversiteden çıkarma olayların yanı sıra Rus polis ve Rusya Federal Güvenlik Servisi (FSB) görevlilerin Türk öğrencilerin kaldığı yurtta aramaları düzenlediğini bildirdi. Yurdun, bahse konu olan üniversitenin Obninsk şubesine ait olduğu ifade edildi.

Polis ve FSB’cilerin uyuşturucu aradığını anlatan Yıldız, FSB’nin, Türk öğrencilerin terörizmi desteklediğini ileri sürdüğünü belirtip bu iddiaların doğru olmadığını kaydetti.

Benzer durum Rusya’nın Voronej ve Saratov şehirlerinde de söz konusu olduğunu belirten Yıldız, Voronej’de Türk öğrencilerin üniversiteden atıldığını, Saratov’da ise şehir dışına götürülüp arandığını bildirdi.

Voronej üniversitesinin yaptığı resmi açıklamasında, dokuz Türk öğrencinin çıkarıldığı açıklandı. Ancak açıklamada, çıkarma sebebi olarak eğitim seviyesi ve finansal sorunlar gösterildi.

Türk hava sahasına giren Rus savaş uçağının Türk Hava Kuvvetleri tarafından düşürülmesinden sonra 28 Kasım tarihinde Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Türkiye’ye karşı ekonomik yaptırımları uygulama kararını imzaladı. 1 Aralık tarihinde ise Rusya hükümeti, Rusya’ya girişi yasaklanan Türk ürünlerinin listesini açıklamıştı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.