SON DAKİKA
Hava Durumu

Türkiye, bu sabah Kırım Tatarlarının evlerine yapılan baskınlarla ilgili açıklamada bulundu

Türkiye Dışişleri Bakanlığı, işgal edilen Kırım'da işgalciler tarafından Kırım Tatarlarına uygulanan baskı ve sindirme politikasına ilişkin açıklamada bulundu. Dışişleri Bakanlığı, "Kırım'da bu sabah Kırım Tatar Türklerinin evlerine yapılan baskınları ve gözaltı uygulamalarını endişeyle izliyoruz." ifadesini kullandı.

Haber Giriş Tarihi: 31.08.2020 22:24
Haber Güncellenme Tarihi: 01.09.2020 00:41
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Türkiye, bu sabah Kırım Tatarlarının evlerine yapılan baskınlarla ilgili açıklamada bulundu

Türkiye Dışişleri Bakanlığı, işgal edilen Kırım'da Kırım Tatarlarına uygulanan baskılarla ilgili açıklamada yaptı. Dışişleri Bakanlığı, Kırım Tatar Türklerinin evlerine bu sabah gerçekleşen baskın ve gözaltıların "sistematik baskı ve sindirme politikasının son örneği" olduğunu vurguladı.

İşgal altındaki Kırım'da bu sabah yine Kırım Tatarlarının evlerine baskınlar düzenlendi. Düzenlenen baskınlarda, İçki (Sovetskoye) bölgesinde, Sudak kentinde ve Sudak bölgesindeki Koz köyünde Kırım Tatarların evlerinde aramalar yapıldı. Amalardan sonrasında alıkonulan 4 Kırım Tatarı için Türkiye'den de tepki geldi. Dışişleri Bakanlığı, "Kırım'da bu sabah Kırım Tatar Türklerinin evlerine yapılan baskınları ve gözaltı uygulamalarını endişeyle izliyoruz." ifadesini kullandı.

"SOYDAŞ KIRIM TATARLARININ YANINDA OLACAĞIZ"

Dışişleri Bakanlığının internet sitesinden yapılan açıklamaya göre, "Kırım’da bu sabah Kırım Tatar Türklerinin evlerine yapılan baskınları ve gözaltı uygulamalarını endişeyle izliyoruz. Sözkonusu gelişme, Kırım’ın 2014 yılında yasa dışı ve gayrimeşru olarak ilhak edilmesinin ardından Kırım Tatarlarına uygulanan sistematik baskı ve sindirme politikasının son örneğidir. Türkiye, hak ve menfaatlerini barışçı yollarla savunan ve demokratik yöntemlerle seslerini duyurmaya çalışan soydaş Kırım Tatarlarının yanında olmayı her daim sürdürecektir." diye ifade edildi.

BU SABAH KIRIM TATARLARININ EVİNE BASKIN DÜZENLENDİ

Bilindiği gibi, işgalci güçler bu sabah Kırım’ın Seyitler (Nijnegorsk) kasabasında yaşayan Kırım Dayanışması ve Grani.ru haber sitesinin muhabiri Ayder Kadırov, İçki (Sovetskoye) bölgesinde yaşayan Kırım Tatarı Enver Topçu, Sudak kentinde yaşayan Ridvan Umerov ve Sudak bölgesindeki Koz köyünde yaşayan Ayder Ablyakimov’un evlerinde aramalar yapıldı. Amalardan sonrasında dört Kırım Tatar alıkonuldu.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.