SON DAKİKA
Hava Durumu

Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ukrayna'da resmi törenle karşılandı

Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ukrayna'da resmi törenle karşılandı

Haber Giriş Tarihi: 03.02.2022 14:50
Haber Güncellenme Tarihi: 03.02.2022 23:41
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ukrayna'da resmi törenle karşılandı

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Ukrayna ziyareti başladı. Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı Mariyinskıy Sarayı’nda karşıladı.

Türkiye ile Ukrayna arasında bugün diplomatik ilişkilerin başlangıcının 30. yılı kaydediliyor. Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye ile Ukrayna arasındaki Yüksek Düzeyli Stratejik Konsey’in 10’uncu Toplantısı vesilesiyle, bugün Ukrayna’ya resmi ziyaret gerçekleştiriyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan resmi törenle Mariyinskıy Sarayı’nda karşılandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Türk devlet heyeti, İkinci Dünya Savaşı'nda ölenlerin anısına Meçhul Asker Anıtı'na çelenk bıraktı.

https://youtu.be/ZkTmtZPtpYo

TÜRKİYE-UKRAYNA YÜKSEK DÜZEYLİ STRATEJİK KONSEY TOPLANTISI

10. Türkiye-Ukrayna Yüksek Düzeyli Stratejik Konsey toplantısından ve ikili görüşmeden sonra iki liderin saat 15.25’te ortak basın toplantısı düzenlemesi bekleniyor.  Aralarında Dışişleri, Savunma, Ticaret ve Enerji bakanlarının da yer aldığı kalabalık bir heyetle Kıyiv’e giden Erdoğan’ın görüşmede, bölgede huzurun korunması, gerilimin artmaması ve sıcak çatışma çıkmaması yönünde mesajlar vermesi planlanıyor. Rusya'nın Ukrayna'ya karşı saldırgan tutumları, Ukrayna sınırlarındaki askeri yığınağının devam ettiği bir süreçte bu ziyaret öne çıkıyor.

SERBEST TİCARET ANLAŞMASI DAHİL 12 ANLAŞMA İMZALANACAK

Ziyaret kapsamında bir dizi anlaşma ve mutabakat metinlerinin imzalanması bekleniyor. Ukrayna Başbakanı Denıs Şmıgal, dün yaptığı açıklamada, ülkesi ile Türkiye arasında Serbest Ticaret Anlaşması (STA) dahil yüksek teknoloji, havacılık ve uzay endüstrileri, gençlik politikaları ve kolluk kuvvetleri alanlarında 12 yeni anlaşma imzalanmasının planlandığını bildirmişti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.