SON DAKİKA
Hava Durumu

Türkiye'de bir ilk: Ukrain Dili Anabilim Dalı açıldı

İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Slav Dilleri Bölümünde açılan Ukrain Dili ve Edebiyati Anabilim Dalı ilk öğrencilerine kapılarını açtı.

Haber Giriş Tarihi: 18.09.2017 21:09
Haber Güncellenme Tarihi: 25.09.2017 11:24
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Türkiye'de bir ilk: Ukrain Dili Anabilim Dalı açıldı

İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Slav Dilleri Bölümünde Ukrain Dili ve Edebiyati Anabilim Dalı açıldı.

Konuyla ilgili Facebook sayfasında bilgi veren Ukrayna Ankara Büyükelçiliği 2. Katibi Yevgeniya Gaber bu gelişmeyi, “Sonunda, çok yıllık (yıllarca süren) çabalar, YÖK ile uzun görüşmeler sonra, bu yılın mart ayında Ukrayna Eğitim ve Bilim Bakanı Liliya Grineviç'in Türkiye ziyareti sırasında YÖK ile Ukrayna Eğitim Bakanlığı arasında imzalanan Mutabakat Zaptı'nın hükümleri çerçevesinde bugün Türkiye'de ilk defa İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Slav Dilleri Bölümünde açılan Ukrayna Dili ve Edebiyatı Ana Bilim Dalı ilk öğrencilerine kapılarını ve kucaklarını açmıştır. Emeği geçen tüm arkadaşlarıma teşekkür eder, hocalarımıza her türlü basarıları temenni eder, darısını Ankara'nın başına dilerim. Hepimize hayırlı olsun!.” diye bildirdi.

Dersleri öğretim görevlileri Doç. Dr. Oleksandr Sereda  ve Doç. Dr. İrına Drıga’nın verdiği Ukrain Dili ve Edebiyatı Anabilim dalında 18 öğrencinin eğitime başladığı bildirildi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.