SON DAKİKA
Hava Durumu

Türkiye mezunları Ukrayna'da bir araya geldi

Türkiye’de eğitim görüp Ukrayna’ya dönen mezunlar, Kiev’de düzenlenen "Türkiye Mezunları Buluşması" ile bir araya geldi.

Haber Giriş Tarihi: 22.08.2017 13:09
Haber Güncellenme Tarihi: 22.08.2017 13:46
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Türkiye mezunları Ukrayna'da  bir araya geldi

Kiev’de 21 Ağustos’ta, Türkiye'nin çeşitli üniversitelerinde eğitim görüp Ukrayna'ya dönen mezunlar "Türkiye Mezunları Buluşması" etkinliği ile bir araya geldiler.



Organizasyon Türkiye’nin Kiev Büyükelçiliğinde düzenlendi.



Türkiye Cumhuriyeti Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB) tarafından organize edilen  "Türkiye Mezunları Buluşması"na çoğunlukla 90’ların sonunda ve iki binlerin başında, Türkiye’deki üniversitelerinden mezun olan Ukraynalı ve Kırım Tatarları katıldı.



29357



Türk tarafını etkinlikte, Türkiye’nin Ukrayna Büyükelçisi Yönet Can Tezel, TİKA Ukrayna Ofisi Koordinatörü Hacı Bayram Bolat ve YTB Başkan Yardımcısı Sayit Yusuf temsil etti.



Söz konusu organizasyonun bir kaç amaç taşıdığını kaydeden Yusuf, “Maksadımız Türkiye mezunu insanların bir envanterini çıkarmak. Ne yapıyorlar, neredeler tespit etmek. İkinci ise aralarındaki diyaloğu ve bizim onlarla yakınlığımızı tesis etmek. Dolayısıyla amacımız hem tespit, hem de mezunların bulundukları ülkelerdeki hayatları, yaşamları ve geleceğe dönük projelerinde bir nebze katkıda bulunmak” diye belirtti.





Kardeş ve gönül coğrafyasındaki ülkelerin kalkınmaları, Türkiye ile ilişkilerini geliştirmeleri için ülkeye öğrenci getirdiklerini anlatan Yusuf, "Bunlar hem Türkiye'nin bu ülkelerdeki gönüllü elçileri hem de bu ülkelerin Türkiye'deki gönüllü elçileridir. Bunlar ilişkilerin gelişmesi için her iki ülkenin sigortası, barış elçileridir." ifadelerini kullandı.



QHA muhabirine konuşan mezunlar, Türkiye’de alınan eğitimin onlara geleceklerini kurmak için çok iyi bir fırsat verdiği ve hayatlarına büyük katkı sağladığını anlattı.



Kırım Tatarları Feliks Karayev, Balıkesir'de turizm işletmeciliği eğitimi aldığını belirterek, "Ben her şeyi Türkiye'de öğrendim. Kişiliğim Türkiye'de oluştu. Türkiye'nin insanları bize o kadar yardım etti ki, biz bunu hiç bir zaman unutmayacağız." diye anlattı.



Dokuz Eylül Üniversitesi Kamu Yönetimi Bölümü mezunu Kırım Tatarı Server Sadıkov, “Sovyet sonrası bir ülkede yaşarken, yeni, demokratik ve daha çok gelişmiş bir ülkeye geldim. Dolayısıyla her açıdan dünyaya bakışım mutlaka değişmiştir." değerlendirmesinde bulundu.





Orta Doğu Teknik Üniversitesinde (ODTÜ) felsefe eğitimi aldıktan sonra Bilkent Üniversitesinde uluslararası ilişkiler bölümünde yüksek lisans yapan Konstantin Shtumpf da Türkiye'deki eğitim hayatının kendisine çok büyük katkı sağladığını ve yeni bir kültüre tanıklık ettiğini ifade ederken, “Hiçbir şeyden korkmamayı tavsiye ediyorum,dünyaya açık olmaya. Bunlar genç olduğunuz zaman çok ilginizi çekiyor. Engellerden korkmamak, anne ve babadan uzaktan kalacağınızı düşünmemek gerekiyor. Bavulları toplayarak gitmek gerekiyor.” dedi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.