SON DAKİKA
Hava Durumu

Türkiye'nin Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Ukrayna'nın Ankara Büyükelçisi Bodnar ile görüştü

Haber Giriş Tarihi: 09.12.2021 15:12
Haber Güncellenme Tarihi: 09.12.2021 15:22
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Türkiye'nin Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Ukrayna'nın Ankara Büyükelçisi Bodnar ile görüştü

Türkiye'nin Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Ukrayna'nın Ankara Büyükelçisi Vasıl Bodnar ile görüştü. Görüşme kapsamında, Ukrayna ve Türkiye Cumhurbaşkanlarının başkanlığındaki Yüksek Düzeyli Stratejik Konsey'in bir sonraki toplantısının hazırlanmasının yanı sıra, iki ülkenin dışişleri bakanlarının katılımıyla "Quadriga" (2+2, Dörtlü Görüşme) formatındaki toplantı anlaşmasının uygulanması ele alındı.

Türkiye'nin Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, bugün Ukrayna'nın yeni Ankara Büyükelçisi Vasıl Bodnar ile Türkiye'deki görev süresini tamamlayan Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nin Ankara Büyükelçisi Marcel Mulumba Tshidimba'yı kabul etti. Kabule ilişkin paylaşımda bulunan Bakan Çavuşoğlu, "Görev süresini tamamlayan Kongo Demokratik Cumhuriyeti Büyükelçisine teşekkür ediyor, Ukrayna'nın yeni Büyükelçisine başarılar diliyorum." dedi.

YÜKSEK DÜZEYLİ STRATEJİK KONSEY VE QUADRİGA FORMATINDAKİ TOPLANTILAR ELE ALINDI

Ukrayna'nın yeni Ankara Büyükelçisi Vasıl Bodnar ise görüşmeye ilişkin yaptığı paylaşımda, "Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'na sıcak karşılama ve dostane görüşme için teşekkür ederiz." ifadelerini kullandı. Büyükelçi Bodnar, söz konusu görüşme çerçevesinde "Ukrayna ve Türkiye Cumhurbaşkanlarının başkanlığındaki Yüksek Düzeyli Stratejik Konsey'in bir sonraki toplantısının hazırlanmasının yanı sıra, iki ülkenin dışişleri bakanlarının katılımıyla "Quadriga" ( 2+2, Dörtlü Görüşme) formatındaki toplantı anlaşmasının uygulanması ele alındı. Bölgedeki güvenlik durumuna özel önem verildi." bilgisini aktardı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.