SON DAKİKA
Hava Durumu
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Türkiye ve Ukrayna dışişleri bakanları görüştü

Haber Giriş Tarihi: 10.10.2022 17:04
Haber Güncellenme Tarihi: 10.10.2022 17:15
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Türkiye ve Ukrayna dışişleri bakanları görüştü

Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmıtro Kuleba, işgalci Rusya'nın Ukrayna'nın bazı şehirlerine yönelik düzenlediği füze saldırıları hakkında görüştü.

İşgalci Rusya, bu sabah saatlerinde eşzamanlı olarak Ukrayna’nın başkenti Kıyiv başta olmak üzere birçok şehrine füze saldırılarında bulundu. Saldırılarıyla sivilleri hedef alan işgalci Rusya, birçok insanın ölümüne ve yaralanmasına sebep oldu. Diplomatik kaynakların aktardığı bilgiye göre Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmıtro Kuleba, Rusya'nın bu sabah Ukrayna'nın bazı şehirlerine yönelik düzenlediği füze saldırılarının ardından telefon görüşmesi yaptı.

Rusya, bu sabah Ukrayna’nın başkenti Kıyiv, Dnipro ve Lviv bölgelerine 83 füze fırlattı. Resmi açıklamalara göre saldırılarda en az 8 sivil yaşamını yitirirken 30 kişi yaralandı.
Bölgedeki tanıkların aktardığı ve net olmayan rakamlara göre ise hayatını kaybedenlerin sayısı 30'dan yaralananların sayısının ise 100'den fazla olduğu belirtiliyor.

logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.