SON DAKİKA
Hava Durumu
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Türkiye'ye 9 ülkeden kritik ziyaret: Bakanlar Ankara'da toplanacak

Haber Giriş Tarihi: 04.06.2022 16:20
Haber Güncellenme Tarihi: 04.06.2022 17:27
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Türkiye'ye 9 ülkeden kritik ziyaret: Bakanlar Ankara'da toplanacak

Ukrayna'ya saldıran Rusya'nın Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov başta olmak üzere 9 ülkeden dışişleri bakanı, gelecek iki hafta içerisinde Türkiye'ye ziyaret düzenleyecek. Ziyaretler kapsamında Türkiye-Azerbaycan-Türkmenistan üçlü toplantısı yapılacak.

Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Türkiye'ye gelecek günlerde çok sayıda ülkeden dışişleri bakanlığı düzeyinde ziyaretlerin düzenleneceğini duyurmuştu. Aralarında Rusya'nın da olduğu 9 ülkeden dışişleri bakanı, gelecek iki hafta içerisinde Türkiye'ye resmi ziyaret düzenleyecek.

TÜRKİYE, AZERBAYCAN VE TÜRKMENİSTAN'DAN ÜÇLÜ TOPLANTI

Gelecek hafta başlayacak ziyaretler kapsamında Türkiye'nin ilk konuğu İran Dışişleri Bakanı Emir Abdullahiyan olacak. Abdullahiyan'ın Türkiye'ye yapacağı ilk resmi ziyaretin gerçekleşeceği 6 Haziran'da Türkiye-Azerbaycan-Türkmenistan üçlü toplantısı da düzenlenecek.
Toplantıya, Azerbaycan Dışişleri Bakanı Ceyhun Bayramov ile Türkmenistan Dışişleri Bakanı Raşid Meredov iştirak edecek.

3 ÜLKEDEN TÜRKİYE'YE İLK KEZ ZİYARET

İran, Hollanda ve Almanya dışişleri bakanları Türkiye'ye ilk resmi ziyaretlerini düzenleyecek. Türkiye, 7 Haziran'da Kuzey Makedonya Dışişleri Bakanı Bujar Osmani'yi ağırlayacak. 8 Haziran'da ise Türkiye-Hollanda Konferansı (Wittenburg) kapsamında Hollanda Dışişleri Bakanı Wopke Hoekstra'yı ülkede konuk olacak. Göreve 2022'nin Ocak ayında gelen Hoekstra'nın bu ziyareti Abdullahiyan gibi Türkiye'ye düzenlediği ilk ilk resmi ziyareti olacak.

RUSYA DIŞİŞLERİ BAKANI İLE KARADENİZ'DE GÜVENLİ KORİDOR MESELESİ GÖRÜŞÜLECEK

Çavuşoğlu'nun verdiği bilgilere göre 8 Haziran, dünya açısından da önemli bir görüşmeye sahne olacak. Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, beraberindeki askeri heyetle, Karadeniz'de tahıl tankerleri için oluşturulacak güvenli koridor konusunu görüşmek için Türkiye'de bulunacak.
Söz konusu görüşmede, tankerlerin Karadeniz'de güvenli yolculuğu, Karadeniz ve limanlara güvenli giriş-çıkışı ile Ukrayna'nın bu konuda yaşadığı endişelerin görüşülmesi de gündemde.

ÇAVUŞOĞLU ÇEKYA'YA GİDECEK

Lavrov'un ziyaretinin ardından Almanya Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock, 9 Haziran'da Türkiye'ye ilk resmi ziyaretini yapacak.Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, yoğun diplomasi trafiği yürütülen haftanın sonunda Çekya'ya bir ziyaret gerçekleştirecek.

15 Haziran'da da Türkiye, hem Norveç Dışişleri Bakanı Anniken Huitfeldt'i hem de İrlanda Dışişleri ve Savunma Bakanı Simon Coveney'i ağırlayacak.

logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.