SON DAKİKA
Hava Durumu

Türkmenistanlılar Washington'da gösteri düzenledi!

Türkmenistanlı göstericiler, ABD'nin başkenti Washington'da Türkmenistan bayrakları ve üzerinde “Diktatörü durdurun! Türkmenistan'ı kurtarın! Dünya Sağlık Örgütü yalan söylüyor! Türkmenler ölüyor!" yazılı pankartlarla gösteri yaptı.

Haber Giriş Tarihi: 02.08.2020 12:50
Haber Güncellenme Tarihi: 02.08.2020 12:53
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Türkmenistanlılar Washington'da gösteri düzenledi!

Türkmenistanlı göstericiler, ABD'nin (Amerika Birleşik Devletleri) başkenti Washington'da Türkmenistan bayrakları ve üzerinde “Diktatörü durdurun! Türkmenistan'ı kurtarın! Dünya Sağlık Örgütü yalan söylüyor! Türkmenler ölüyor!" yazılı pankartlarla gösteri yaptı.

Protestolarına Türkmenistan Büyükelçiliği ve Amerikan Kongre Binası önünde devam eden göstericiler, Türkmenistan’da koronavirüs salgınının var olduğunu ve kurbanların gizlendiğini dünya kamuoyuna duyurmak istediklerini söylediler. Washington sokaklarında sembolik siyah tabutlarla yürüyen Türkmenler, Türkmenistan Büyükelçiliği, ABD Kongresi ve Dünya Sağlık Örgütü'nün Washington'daki ofislerinin önünde durarak yetkililere seslerini duyurmaya çalıştılar.

DÜNYA SAĞLIK ÖRGÜTÜ YALAN MI SÖYLÜYOR?

Protestocular, yakın zamanda Türkmenistan'a ziyaret gerçekleştiren DSÖ uzmanlarına “Geri dön ve tekrar bak!” diye seslendiler.

Türkmenistan'da koronavirüsün var olduğunu ve yüzlerce insanın da salgın yüzünden öldüğünü anlatabilmek için siyah bezle kaplı birkaç tabut inşa eden Türkmenler, Türkmenistan Büyükelçiliğinin önüne gelerek 18 yıldır ABD'de görev yapan Büyükelçi Mered Orazov'a tepkilerini dile getirdiler. Eylemciler, ayrıca Türkmenistan’da tutuklu bulunan tüm siyasi mahkumların serbest bırakılması için de talepte bulundular.

Türkmenistan yönetimi, uluslararası örgütlere ülkesinde koronavirüs salgını olmadığı ve hastalıktan dolayı kimsenin ölmediği konusunda net bilgiler veriyor. Ayrıca ülkede koronavirüs kelimesini kullanmanın yasak olduğu biliniyor. Maske takılması konusunda halkı uyaran Sağlık Bakanlığı ise gerekçe olarak ülkenin fazlasıyla tozlu olmasını gösteriyor.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.