SON DAKİKA
Hava Durumu

Üçlü Temas Grubu Ukrayna Heyeti Danışmanı: Donbas'taki müzakereler çıkmaza girdi

Üçlü Temas Grubu Ukrayna Heyeti Danışmanı: Donbas'taki müzakereler çıkmaza girdi

Haber Giriş Tarihi: 15.02.2021 13:19
Haber Güncellenme Tarihi: 15.02.2021 13:19
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Üçlü Temas Grubu Ukrayna Heyeti Danışmanı: Donbas'taki müzakereler çıkmaza girdi

Ukrayna krizinin çözümü için oluşturulan Üçlü Temas Grubu Ukrayna Heyeti Danışmanı Oleksiy Arestoviç, Donbas bölgesindeki çatışmaların şiddetlenmesinin kaçınılmaz olduğunu vurgularken; “Rusya’nın kötü bir sürpriz hazırladığından yüzde yüz eminim” ifadelerini kullandı.

Üçlü Temas Grubu Ukrayna Heyeti Danışmanı Oleksiy Arestoviç, Ukrayna'nın doğusundaki Donbas bölgesindeki çatışmaların şiddetlenmesinin kaçınılmaz olduğunu belirtti. Ukrayna 24 televizyon kanalında konuşan Arestoviç, yaza doğru Donbas’taki durumun kötüleşmesini beklediğini ifade etti.

Ukrayna'nın doğusundaki durumu değerlendiren Arestoviç, “Er ya da geç durumun kötüleşmesi neredeyse kaçınılmaz. Kremlin bizi zorlamaya çalışmaktan vazgeçmeyecektir. Tam bir tarih veremem ama bunun ilkbaharda yaza doğru gerçekleşebileceğini gösteren işaretler var.” dedi.

"RUSYA BİZE KÖTÜ SÜRPRİZ HAZIRLIYOR"

Arestoviç, Donbas ile ilgili müzakerelerin son derece yavaş ilerlediğini ve ateşkes anlaşmasının pamuk ipliğine bağlı olduğunu belirtirken, “Durum çıkmaza girdiği için belki ABD’nin yardımını kullanma seçeneği bize yardımcı olur; güvenilecek başka bir şeyimiz yok. Öte yandan Rusya’nın kötü bir sürpriz hazırladığından yüzde yüz eminim. Bu durum da çatışmanın şiddetlenmesine yol açacak.” şeklinde konuştu.

TARAFLAR, KAPSAMLI ATEŞKES KONUSUNDA ANLAŞMIŞTI

Bilindiği gibi, Ukrayna krizinin çözümü için oluşturulan Üçlü Temas Grubu tarafından sağlanan anlaşma üzerine, 27 Temmuz’dan itibaren Ukrayna birlikleri ile Donbas bölgelerini işgal eden yasa dışı silahlı güçler arasında “kapsamlı ateşkes” rejimi yürürlüğe girmişti. Öte yandan Rusya'nın kontrol ettiği silahlı güçler neredeyse her gün ateşkes anlaşmasını ihlal etmeye devam ediyor.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.