SON DAKİKA
Hava Durumu

Ukrayna Bağımsızlık Günü, Türkiye'de coşkuyla kutlandı

Ankara Atakule, Ukrayna Bağımsızlık Günü'nde sarı mavi renklere büründü

Haber Giriş Tarihi: 25.08.2020 01:03
Haber Güncellenme Tarihi: 25.08.2020 01:03
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Ukrayna Bağımsızlık Günü, Türkiye'de coşkuyla kutlandı


Ukrayna'nın Ankara Büyükelçiliği, 24 Ağustos 2020'de kutlanan Ukrayna Bağımsızlık Gününde Ankara Atakule'de tören düzenledi. İstanbul'da ise boğaz köprüleri Ukrayna bayrağının renklerine büründü.



Ukrayna'nın Bağımsızlık Günü, Ankara'da Atakule'de kutlandı. Atakule, Ukrayna'nın bağımsızlığını kazanmasının 29. yıl dönümünde sarı-mavi renklere boyandı. Kırım Haber Ajansının canlı yayınladığı törende, Ukrayna bayrağıyla birlikte Kırım Tatar bayrağı da açıldı.



BÜYÜKELÇİ SIBİGA: ANKARA'NIN SİMGESİ UKRAYNA BAYRAĞININ RENKLERİNE BOYANDI

Büyükelçi Sıbiga, kutlama etkinliğine ilişkin, "Bugün, Türkiye'nin başkentinin simgesi Atakule, Ukrayna bayrağının renklerine boyandı. Ankara'daki Bağımsızlık Günü kutlaması, topluluğumuzla birlikte marş çalınmasıyla özel bir mekanda sona erdi." ifadelerini kullandı.





KIRIM TATAR BAYRAĞI AÇILDI

Öte yandan, Bağımsızlık Günü kutlamasına gelen katılımcılar, Ukrayna bayrağı ile birlikte Kırım Tatar bayrağını da açtı.





KIRIM HABER AJANSI CANLI YAYINLADI

Kırım Haber Ajansı, Ukrayna Ankara Büyükelçiliği'nin düzenlediği kutlama törenini Facebook ve Youtube sayfasından canlı yayınladı.



https://www.facebook.com/qirimhaber/videos/230418841636941

İSTANBUL'DA BOĞAZ KÖPRÜLERİ SARI VE MAVİ RENKLERE BÜRÜNDÜ

İstanbul'da da Fatih Sultan Mehmet ve Yavuz Sultan Selim köprüleri, Ukrayna Bağımsızlık Günü'ne ithafen sarı ve mavi renklere büründü. Ukrayna'nın İstanbul Başkonsolosu Oleksandr Gaman, Ukrayna'nın bağımsızlığının yıl dönümünde köprülerin fotoğraflarını paylaştı.





UKRAYNA BAĞIMSIZLIK GÜNÜ

Ukrayna, bugün 24 Ağustos 2020 tarihinde bağımsızlığının 29. yılını kutluyor.



Ukrayna Sovyet Sosyalist Cumhuriyeti Parlamentosu 24 Ağustos 1991 tarihinde, Ukrayna’nın bağımsızlığını ilan eden belgeyi kabul etti ve 1 Aralık 1991 tarihinde düzenlenen referandumda Ukraynalıların yüzde 90’ı Ukrayna’nın bağımsızlığı için oy verdi.



Ukrayna, 2014 yılından beri Bağımsızlık Gününü Rus işgali şartlarında kutluyor. Mart 2014’te Ukrayna’ya bağlı Kırım Özerk Cumhuriyeti’ni işgal eden Rusya bir kaç ay sonra Ukrayna’nın doğusundaki ayrılıkçılara destek vererek Donbas bölgesinde savaş başlattı.





En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.