SON DAKİKA
Hava Durumu
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ukrayna Büyükelçiliği, Bağımsızlık Günü kapsamında yardım konseri ve kokteyl etkinliği düzenledi

Ukrayna Büyükelçiliği, Bağımsızlık Günü kapsamında yardım konseri ve kokteyl etkinliği düzenledi

Haber Giriş Tarihi: 15.09.2022 22:06
Haber Güncellenme Tarihi: 10.11.2022 17:19
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Ukrayna Büyükelçiliği, Bağımsızlık Günü kapsamında yardım konseri ve kokteyl etkinliği düzenledi

Esma Kasar/QHA Ankara

Ukrayna Ankara Büyükelçiliği, yapım halindeki yeni Büyükelçilik binasında Ukrayna Bağımsızlık Günü münasebetiyle resepsiyon verdi. Rusya'nın başlattığı savaş kapsamında Ukrayna'ya yardım kampanyasının düzenlendiği geceye, Türkiye Cumhuriyeti Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum ve çok sayıda üst düzey yetkili katıldı.

Ukrayna'nın Ankara Büyükelçiliğinin yapım aşamasındaki yeni binasında bugün Ukrayna Bağımsızlık Günü'ne ithaf edilen resepsiyon verildi. Ukrayna Ankara Büyükelçisi Vasıl Bodnar ve eşi Katerina Bodnar'ın düzenlediği Bağımsızlık Günü resepsiyonuna üst düzey katılım oldu. Ankara'da gerçekleşen kapsamlı etkinliğe; Türkiye Cumhuriyeti Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Milli Savunma Bakan Yardımcısı Muhsin Dere, Ankara'da bulunan yabancı misyon temsilcilikleri, Büyükelçiler, askeri ateşeler ve çok sayıda üst düzey davetli katılım gösterdi.

Rus saldırıları altındaki Ukrayna'nın yeniden inşasına değinilen "Ukrayna'yı Yeniden İnşa Edelim" sloganıyla "United24" bağış kampanyasına destek için gerçekleşen resepsiyonda, katılımcılar duvarlara asılan QR kodları okutarak bağış kampanyasına katıldı.

https://www.youtube.com/watch?v=YiF2L9Bb9sU&ab_channel=K%C4%B1r%C4%B1mHaberAjans%C4%B1

Rusya'nın 24 Şubat'ta Ukrayna'nın toprak bütünlüğüne ve egemenliğine yönelik başlattığı savaş bugün Ukrayna'nın bağımsızlığını daha önemli kılıyor. Bu bağlamda; geceye; Ukrayna'nın bağımsızlık mücadelesinde destek için hava savunma şirketi Baykar Teknoloji, Türk savunma sanayi şirketleri Roketsan, Aselsan, Nurol Teknoloji gibi Türk şirketleri ve pek çok ünlü marka ve şirket sponsor oldu.

"SADECE HAYATTA KALMAYI DEĞİL, DİRENMEYİ DE ÖĞRENDİK"

Ukrayna Ankara Büyükelçisi Vasıl Bodnar açılış konuşmasını yaptı. Resepsiyonda Büyükelçi Bodnar yaptığı konuşmada şu ifadelere yer verdi:

"Yeni Büyükelçiliğimizin inşaat alanı çok sembolik. Çünkü Ukrayna'yı hem savunuyoruz hem de yeniden inşa ediyoruz. Ve bu yolda bizimle birlikte olmanızı istiyoruz. Bildiğiniz gibi, geçtiğimiz aylarda bağımsızlığımız test edildi. Rusya Ukrayna'ya saldırdı ve bizi fethetmek ve kontrol etmek istedi. Kimliğimizi yıkmayı, liderlerimizi öldürüp hapse atmayı, bizi köle yapmayı planladılar. Hem de 21. yüzyılda! Gerçekle yüzleşelim dünya şok ve felç oldu, ne BM ne de başka bir uluslararası kuruluş savaşı durdurmak için bir şey yapabildi. Ve sadece birkaçı hayatta kalacağımıza inandı.

"DOST KARA GÜNDE BELLİ OLUR"

Ama özgürlüğümüzü çok seviyoruz! Sadece hayatta kalmayı değil, direnmeyi de başardık! Sadece direnmek için değil, aynı zamanda düşmanı yenmeye başlamak ve onları topraklarımızdan kovmak için başardık. Liderlerimiz, halkımız ve silahlı kuvvetlerimiz cesaretin ve fedakarlığın örneği olmuştur. Hepimiz birleştik, kol kola gerçek kardeş olduk ve dimdik ayakta kaldık. Ama uzun süre yalnız kalamazdık ve siz dostlarımız, bizi desteklemeye geldiniz. Türkiye, Ukrayna'nın arkasında ilk duranlardan biri oldu. Savaşın ilk günlerinden itibaren Türk hükümeti ve halkından paha biçilmez destek aldık:

Güçlü siyasi ve pratik destek;

Son derece ihtiyaç duyulan insani yardım;

Barış görüşmelerinde arabuluculuk ve kolaylaştırma faaliyetleri;

Küresel gıda güvenliğine güçlü bir katkı olan Tahıl Anlaşması;

Ukrayna'nın savunmasına önemli katkı sağlayan Efsanevi Bayraktar İHA'ları. Dünya çapında çok ünlü oldular. Ukrayna'da birçok şarkı yazarına, sanatçıya ve hatta iş adamına ilham verdiler. Hatta bazıları çocuklarına Bayraktar ismini koymaya başladı. Baykar firması ve Bayraktar kardeşlerinin Ukrayna'nın güvenliğine şimdiden stratejik katkı sağlayanlar (sponsorlar) haline geldiklerini desem yanılmam.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Kırım Platformu zirvesi, Kırım Tatarları ve Kırım'ın işgalden kurtarılmasına verdiği destek için de müteşekkiriz.

"Dost kara günde belli olur!"

"BU İNŞAAT UKRAYNA'NIN YENİ SEMBOLÜDÜR"

Gerçekten de, ülkem için yapılan her şey için buradaki tüm uluslararası meslektaşlarıma ve hükumetlerinize teşekkür etmek istiyorum.

Savaştan önce başladığımız ve o günden bugüne her gün devam eden yeni Büyükelçiliğimizin inşaat alanına bugün sizleri davet ettik. Bu inşaat Yeni Ukrayna'nın sembolüdür, hayatın her zaman ölüm ve yıkıma galip geldiğini gösterir. Ukrayna'daki savaş henüz bitmedi. Her gün cesur oğullarımızı, kızlarımızı ve dostlarımızı kaybediyoruz. Rus saldırganları yüzlerce masum çocuğu, binlerce sivili öldürdü, dramatik yıkımlar yaptı. Ukrayna halkı kendi geleceği ve Avrupa'daki özgürlük ve demokrasinin geleceği için savaşıyor. Zaferimize inanıyoruz ve bunu başarmak için elimizden gelen her şeyi yapıyoruz.

Bugünkü etkinliğimiz, Ukrayna'ya destek olma çabalarımızı pekiştirmeyi amaçlayan yardım konseridir. Daha önce hiç olmadığımız kadar birlik ve beraberlik içindeyiz. Ve burada gördüğünüz United 24 platformu, katkıda bulunma olasılıklarından biridir. Türk atasözünün dediği gibi: 'Bir elin nesi var iki elin sesi var' Bu nedenle, sizi Ukrayna'ya yardım etmek için ellerinizi birleştirmeye davet ediyoruz.

Bugün Hacettepe Orkestrası ile birlikte sahne alacak ünlü Ukraynalı maestro Yevgen Konstruksiy liderliğinde bir yardım konseri düzenliyoruz. Ayrıca Sizleri, Rus saldırganlığının korkunç görüntülerini gösteren sergiyi görmeye davet ediyoruz. Bu etkinliği mümkün kılan tüm sponsorlarımıza minnettarız. Ve umarım yardım konseri bittiğinde kokteylimizi ve çatıda seçkin kahvenin tadını çıkarırsınız.

Teşekkür ederim ve Slava Ukraini!

MURAT KURUM: SAVAŞ SESLERİNİN DEĞİL ÇOCUK CIVILTILARININ DUYULMASINI TEMENNİ EDİYORUM

Büyükelçi Bodnar'ın konuşmasının ardından programın onur konuğu Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum davetlilere hitap etti. Bakan Kurum savaşa rağmen Büyükelçilik binasının yapımına devam edildiğini hatırlattı ve Türkiye'nin Ukrayna'ya verdiği desteğe dikkat çekti. Bakan Kurum, "Savaş sebebiyle Ukrayna hiçbir suçu günahı olmadan çocuklarımızın gençlerimizin, kadınlarımızın ve tüm halkın zarara uğradığını görüyoruz. Ukrayna'da artık savaş seslerinin değil çocuk cıvıltılarının duyulmasını temenni ediyorum. Ukrayna halkının ve Ukraynalı çocukların yanında olmaya devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Bakan Kurum, "Biz Türkiye olarak, Sayın Cumhurbaşkanının önderliğinde bölgede barışın ve güvenliğin sağlanması için tüm dünyaya örnek olacak bir liderlik örneği gösterdik" ifadelerini kullandı. Kurum, Türkiye'nin Ukrayna'nın bağımsızlığını ilk tanıyan ülkelerden birisi olduğuna dikkat çekerek; Ukrayna'nın bağımsızlığının 31. yıldönümünü kutladı ve "O günden bu yana Ukrayna halkıyla ve devletiyle dostane ilişkilerimizi her geçen gün artırmaya devam ediyoruz" değerlendirmesini yaptı.

Ukrayna'da Rusya'nın saldırılarının boyutlarını gösteren fotoğraf sergisinin yanında karanfillerden resmedilen Ukrayna haritasında, kırmızı ile Ukrayna'nın Rus işgalinde olan toprakları gösterildi.

"UNITED24" KAMPANYASI

Yapım aşamasında olan Büyükelçilik binası önünde gerçekleşen kokteylin ardından yardım konseri düzenlendi. Ukrayna'ya bağış yapmak isteyenler için duvarlara asılan afişlerde, " https://u24.gov.ua/ " internet sitesine yönlendiren QR kodlar yer aldı. Toplanan gelirler, Rus saldırıları altındaki Ukrayna'nın yeniden inşası için kullanılacak.

United 24 kampanyasına destek olmak için tıklayınız HACETTEPE DEVLET KONSERVATUARI VE ÜNLÜ UKRAYNALI ORKESTRA ŞEFİ, UKRAYNA'YA YARDIM KONSERİNDE SAHNE ALDI

"Ukrayna'yı Yeniden İnşa Edelim" kampanyası kapsamındaki özel gecede; Hacettepe Devlet Konservatuarı orkestrası, ünlü Ukraynalı orkestra şefi Yevgen Konstruksiy yönetiminde sahne aldı. Yardım konseri çerçevesinde, Türk ve Ukrain halk şarkıları seslendirildi.

Verilen kokteylde, Kırım Tatarlarının geleneksel "samsası" davetlilere Kırım Tatar bayrağıyla ikram edildi.

logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.