SON DAKİKA
Hava Durumu

Ukrayna çoklu vatandaşlığı yasallaştırmaya hazırlanıyor

Ukrayna çoklu vatandaşlığı yasallaştırmaya hazırlanıyor

Haber Giriş Tarihi: 02.12.2021 16:57
Haber Güncellenme Tarihi: 02.12.2021 16:57
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Ukrayna çoklu vatandaşlığı yasallaştırmaya hazırlanıyor

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy, çoklu vatandaşlığa ilişkin yasa tasarısını parlamentoya sundu. Tasarı, acil incelenmesi gereken belge olarak işaretlendi.

Ukrayna’da çoklu vatandaşlık yasasının kabul edilmesi için süreç başladı. Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy’ın, dün çoklu vatandaşlığa ilişkin yasa tasarısını parlamentoya sunduğu öğrenildi. Ukrayna Parlamentosu'nda açıklanan verilere göre tasarı acil incelenmesi gereken belgeler arasında yer aldı. 

ZELENSKIY: ÇOKLU VATANDAŞLIK YURT DIŞINDA YAŞAYAN UKRAYNALILAR İÇİN ÇOK ÖNEMLİ

Bir önceki gün çoklu vatandaşlık konusunda açıklama yapan Zelenskıy, ABD, Kanada ve AB'de yaşayan Ukraynalılar için çoklu vatandaşlık konusunun çok önemli olduğunu vurgularken, “Bugün ilgili yasa tasarısını meclise sunuyorum. 65 milyon kişiyiz. İlk kez, dünyanın her yerindeki Ukraynalılar bir diaspora ya da sadece Ukrayna asıllı gibi değil kendilerini Ukrayna vatandaşı gibi hissedecek.” dedi.

ÇİFTE VATANDAŞLIK KONUSU DAHA ÖNCE DE PARLAMENTOYA TAŞINMIŞTI

Daha önce Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy’ın çifte vatandaşlık hakkındaki yasa tasarısı 2019 yılında parlamentoya sunmuştu, ancak Mayıs 2020’de yasa tasarının görüşülmesi ertelendi.

Konu ile ilgili açıklamada bulunan Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmıtro Kuleba, yurt dışına giden ve orada yeni bir hayat kuran milyonlarca Ukraynalı ile bağı korumak için Ukrayna’nın çifte vatandaşlığa ihtiyacı olduğunu belirtmişti. Kuleba, işgalci Rusya ile çifte vatandaşlık olmayacağının altını çizerek, çifte vatandaşlık için ciddi filtrelerin olması gerektiğini kaydetmişti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.