SON DAKİKA
Hava Durumu

Ukrayna Cumhurbaşkanı Zelenskıy, Onur Devrimi sırasında hayatını kaybedenleri andı

Ukrayna Cumhurbaşkanı Zelenskıy, Onur Devrimi sırasında hayatını kaybedenleri andı

Haber Giriş Tarihi: 21.11.2022 13:10
Haber Güncellenme Tarihi: 21.11.2022 13:10
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Ukrayna Cumhurbaşkanı Zelenskıy, Onur Devrimi sırasında hayatını kaybedenleri andı

Ukrayna’da özgürlük için hayatını kaybeden vatandaşları anmak için 2014’ten itibaren her yıl 21 Kasım’da Onur ve Özgürlük Günü kaydediliyor. Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy, eşi Olena Zelenska ile birlikte Onur Devrimi sırasında hayatını kaybedenleri andı.

Ukrayna’da bugün Onur ve Özgürlük Günü kutlanıyor. Dönemin Ukrayna Cumhurbaşkanı Petro Poroşenko, 13 Kasım 2014’te Ukrayna tarihindeki iki önemli olayı; 2004 Turuncu Devrimi ve 2013 Onur Devrimi’ni anmak amacıyla 21 Kasım tarihinde Onur ve Özgürlük Gününün kutlanmasına ilişkin kararnameyi imzaladı. Bu günde Ukraynalılar geleneksel olarak “Euromaydan” (Onur Devrimi) olarak anılan eylemlerde ülkelerinin özgürlüğü için hayatını kaybeden vatandaşlarını anıyor. Euromaydan eylemleri sırasında yüzden fazla kişi hayatını kaybetti ve bundan dolayı eylem sırasında ölenler “Semavi Yüz” olarak adlandırılmaya başladı.

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy, eşi Olena Zelenska, Kıyiv’deki Semavi Yüz Kahramanları Anıtı'nda mum yakarak Onur Devrimi sırasında hayatını kaybedenleri andı.

“DÜŞMANIN ONUR VE ÖZGÜRLÜĞÜMÜZÜ BİZDEN ALMASINA İZİN VERMEYECEĞİZ”

Konu ile ilgili açıklama yapan Zelenskıy, “Onurlu olabilirsin ama özgür olamazsın. Özgürlüğe sahip olabilirsin ama ona layık olamazsın. Bunlar, ancak birlikte en iyi şekilde ortaya çıkan değerlerdir. Bu yüzden bu gün Onur ve Özgürlük Günü adını taşıyor. Çünkü Ukrayna her iki değere de sahip. Düşmanın onları bizden almasına izin vermeyeceğiz" ifadelerini kullandı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.