SON DAKİKA
Hava Durumu

Ukrayna Cumhurbaşkanlığı Ofisi: Savunma güçlerimize 100 bin yedek asker katıldı

Ukrayna Cumhurbaşkanlığı Ofisi: Savunma güçlerimize 100 bin yedek asker katıldı

Haber Giriş Tarihi: 28.02.2022 07:06
Haber Güncellenme Tarihi: 28.02.2022 07:06
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Ukrayna Cumhurbaşkanlığı Ofisi: Savunma güçlerimize 100 bin yedek asker katıldı

Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik işgal girişimine karşı Ukrayna ordusu, ciddi karşılık vermeye devam ediyor. Rusya ordusunun verdiği zayiatlar her geçen gün artarak "hezimet" boyutuna ulaştı. Ukrayna Cumhurbaşkanlığı Ofisi Danışmanı olan Oleksıy Arestovıç, yaptığı basın toplantısında, Rus ordusuna ilişkin kayıpları aktardı. Arestovıç, “Rus işgalcilerin kayıpları yaklaşık 4.500’e ulaştı.” dedi.

İşgalci Rus birliklerinin Ukrayna'yı işgal girişiminin 5. gününe girildi. İşgalci Rusya, uluslararası hukuka aykırı ve sivil yerleşim birimlerine saldırarak yürüttüğü girişimlerinde, beşinci günde de hiçbir şehri ele geçiremedi. Ukrayna Cumhurbaşkanlığı Ofisi Başkanı Danışmanı olan Oleksıy Arestovıç, 27 Şubat 2022 saat 18:00 itibariyle, Rus işgalcilerin kayıplarının yaklaşık 4.500 asker olduğunu ve çok sayıda yaralının bulunduğunu belirtti. Arestovıç, ayrıca 27 uçak, 26 helikopter ve diğer teçhizatın imha edildiğini duyurdu.

Арестович назвал Facebook-пользователя RUS ORDUSU KAYIPLAR VERİYOR

Ukrayna Cumhurbaşkanlığı Ofisi Başkanının Danışmanı olan Oleksıy Arestovıç, “Düşman personelinin kaybı, yaklaşık 4.500. Bunun dışında 27 adet uçak imha edildi ve hasar gördü, gece baskınlarından sonra veriler netleşti, 26 helikopter, yaklaşık 150 tank, 700'den fazla zırhlı personel taşıyıcı, 700'den fazla zırhlı personel taşıyıcı, yaklaşık 50 silah, 60 yakıt ikmali tankı , iki operasyonel ve taktik İHA, gemiler ve tekneler imha edildi.” değerlemesinde bulundu.

UKRAYNA ORDUSUNA 100 BİNDEN FALZA YEDEK ASKER KATILDI

Ayrıca Arestovıç, Silahlı Kuvvetlere yeni kuvvetlerin geldiğini bildirdi. 100.000'den fazla yedek askerin savunma saflarına katıldığını ve terörist savunma taktiklerinin işe yaradığını ekledi. Şu anda, büyük şehirler için bir tehdit görülmezken, Arestovıç, Ukrayna ordusunun işgalci Rus birliklerini püskürtmeye devam ettiğinin altını çizdi. 

                                                                                                   

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.