SON DAKİKA
Hava Durumu

Ukrayna’da Bayraktar için toplanan bağışlarla uydu alındı

Haber Giriş Tarihi: 18.08.2022 18:34
Haber Güncellenme Tarihi: 18.08.2022 18:46
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Ukrayna’da Bayraktar için toplanan bağışlarla uydu alındı

Ukraynalı sunucu Sergiy Prıtula’nın Hayır Vakfı tarafından, Ukrayna ordusuna 3 adet Bayraktar TB2 SİHA’nın satın alınması için düzenlenen bağış kampanyasında toplanan parayla uydu satın alındı.

Ukraynalı sunucu Sergiy Prıtula’nın Hayır Vakfı, Ukrayna Silahlı Kuvvetlerine destek olmak amacıyla 3 Bayraktar TB2 SİHA’nın tedarik edilmesi için bağış kampanyası başlatmıştı. Kampanyaya gösterilen ilgi ve destek karşısında Türkiye merkezli savunma şirketi Baykar Teknoloji "Vatansever Ukrayna halkının belirledikleri hedefe ulaşma arzusu ve dayanışma ruhu bizi de etkiledi." diyerek Ukrayna’ya 3 adet Bayraktar TB2 SİHA hibe ettiğini açıklamıştı.

Bayraktar SİHA'lar için toplanan bağışlarla ICEYE sentetik açıklıklı radar (SAR) uydusu satın alındı. Finlandiya merkezli ICEYE şirketi tarafından üretilen ve belirli lokasyonları günde birkaç kez görüntüleyebilen SAR uyduları, geleneksel görüntüleme uydularından çok daha kullanışlı. ICEYE mikro uyduları gece vakitlerinde ve kapalı havalarda yüzey görüntülerini yüksek çözünürlükle yakalayabilme özelliğiyle dikkat çekiyor.

https://www.youtube.com/watch?v=0Asd7Wq91gM "BAYKAR VE HALUK BAYRAKTAR'A TEŞEKKÜR EDERİZ"

Uydunun satın alındığını YouTube üzerinden yayınladığı videoyla duyuran Sergiy Prıtula “25 Haziran tarihinde ‘Halkın Bayraktar’ı kampanyası sona erdi. Sizlerle birlikte 600 milyon grivnanın üzerinde bir miktar biriktirmeyi başardık. ‘Baykar’ şirketi asil davranarak ve üç silahlı insansız hava aracını Ukrayna'ya ücretsiz olarak tedarik etmeyi taahhüt etti. Türk şirketine ve Sayın Haluk Bey’e bir kez daha teşekkür ediyorum. Baykar şirketi bu davranışıyla kampanyada toplanan tüm parayı bize devretti.” dedi.

Toplanan paranın nereye harcanacağı konusunda açıklama yapan Prıtula “Biz bir uydu aldık. Ama bu sadece bir uydu değil. Aldığımız uydu, ICEYE takımyıldızı uydularının görüntü veritabanına erişim sağlıyor ve bu erişimi bir yıldan fazla bir süre önceden satın aldık. Askeri operasyonların taktiksel planlamasında bize yardımcı olmak için mümkün olan en kısa sürede yüksek kaliteli uydu görüntüleri alacak." ifadelerini kullandı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.