SON DAKİKA
Hava Durumu
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ukrayna'da iç sığınmacıların konut sorunu çözüm bekliyor

Ukrayna Milletvekili Rüstem Umerov, iç sığınmacılara konut sağlama sorununun çözülmesi için öneriler sundu. Ancak Umerov'un sunduğu teklifler, Bütçe Komitesi tarafından reddedildi.

Haber Giriş Tarihi: 05.11.2020 12:51
Haber Güncellenme Tarihi: 05.11.2020 12:51
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Ukrayna'da iç sığınmacıların konut sorunu çözüm bekliyor

Ukrayna Milletvekili Rüstem Umerov, iç sığınmacılara konut sağlama sorununun çözülmesi için öneriler sundu. Ancak Umerov'un sunduğu teklifler, Bütçe Komitesi tarafından reddedildi.

Ukrayna Milletvekili Rüstem Umerov, iç sığınmacılar ve Ukrayna'nın doğusundaki Donbas bölgesinde Rusya yanlısı teröristlere karşı operasyona katılanlara konut sağlama sorununun çözülmesi için Bütçe Komitesine teklifler sundu. Rüstem Umerov, 4 Kasım tarihinde sosyal medya hesabından konuyla ilgili yaptığı açıklamada, iç sığınmacılar ve Ukrayna'nın doğusundaki Donbas bölgesinde Rusya yanlısı teröristlere karşı operasyona katılanlara konut sağlama sorununun hala çözüme kavuşmadığına dikkat çekti.

UMEROV BÜTÇE KOMİTESİNE ÇÖZÜM ÖNERİLERİ SUNDU

Bu nedenle Bütçe Komitesine çözüm önerileri sunduğunu kaydeden Umerov, tekliflerin, uygun konut için maddi tazminatın ödenmesi için devlet bütçesinden yerel bütçelere sübvansiyon için finansmanın artırılması, uzun vadeli imtiyazlı devlet kredileri sağlama programlarının yeniden hayata geçirilmesi, uygun konut inşaatı (satın alma) için devlet desteğinin sağlanmasını öngördüğünü bildirdi.

ACİL İHTİYACA RAĞMEN REDDEDİLDİ

Umerov, bu kategorilerdeki insanlar için barınma koşullarının acil olarak iyileştirilmesi ihtiyacına rağmen, 2021 Devlet Bütçesi taslağı tekliflerinin Bütçe Komisyonu tarafından reddedildiğini aktardı.

logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.