SON DAKİKA
Hava Durumu

Ukrayna'da savaş suçu işleyen Rusya'dan tehdit: UCM bizi cezalandırırsa "nükleer savaş" çıkabilir

Haber Giriş Tarihi: 07.07.2022 09:35
Haber Güncellenme Tarihi: 07.07.2022 17:22
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Ukrayna'da savaş suçu işleyen Rusya'dan tehdit: UCM bizi cezalandırırsa "nükleer savaş" çıkabilir

Uluslararası Ceza Mahkemesi'nin Rusya'nın Ukrayna'da işlediği savaş suçlarını incelemesi Rusya'yı korkuttu. Rusya Güvenlik Konseyi Başkan Yardımcısı Medvedev, ülkesinin savaş suçlarının incelenmesine tepki göstererek "Şayet Rusya, Ukrayna'daki savaş suçları konusunda cezalandırılırsa, bu nükleer savaşı başlatır" ifadelerini kullandı.

İşgalci Rus ordusunun savaşın başında Ukrayna'daki İrpin ve Buça'da yaptığı korkunç katliam, dünyayı dehşete düşürmüştü. Uluslararası Ceza Mahkemesi'nin, Rusya'nın Ukrayna'da işlediği savaş suçlarını incelemesi Rus yetkililerini rahatsız etti ve harekete geçirdi. Rusya Güvenlik Konseyi Başkan Yardımcısı, Eski Başbakan ve Devlet Başkanı Dmitri Medvedev, Uluslararası Ceza Mahkemesini hedef aldı. Sosyal medya hesabından açıklama yapan Rusya Güvenlik Konseyi Başkan Yardımcısı Medvedev, Batı ülkelerini nükleer savaş ile tehdit ederek, en büyük nükleer cephaneliğe sahip Rusya'nın cezalandırılması halinde tüm insanlığın tehlikeye gireceğini kaydetti.

Medvedev, mahkemenin Ukrayna'daki savaş suçları konusunda "dikkatli davranması" gerektiğini söyleyerek, ABD'nin Uluslararası Ceza Mahkemesini (UCM) baskı altında tuttuğunu öne sürdü.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ise daha önce, Batı ile yaşanacak bir nükleer savaşı göz ardı etmediklerini söylemiş ve dünya ülkelerini yasaklı nükleer silahlarla vurmakla tehdit etmişti. Moskova yönetimi, 2014'te Rusya'nın Kırım Tatar halkının ana vatanı Kırım'ı uluslararası hukuku hiçe sayarak işgal etmesi sonrasında Uluslararası Ceza Mahkemesi üyeliğinden 2016 yılında ayrılmak zorunda bırakılmıştı. Uluslararası kamuoyu, Kırım'ı işgalinden dolayı Rusya'ya ekonomik, siyasi ve çeşitli yaptırımlar uygulamaya devam eiyor.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.