SON DAKİKA
Hava Durumu

Ukrayna’da yeniden başlatılan karantina kararı protesto edildi!

Ukrayna’da koronavirüs vakalarının ciddi oranda yükeseliş göstermesinin ardından başkentte ve bazı ülkenin batı bölgelerinde karantina kararı alındı. Karantina kararı protesto edildi.

Haber Giriş Tarihi: 20.03.2021 14:08
Haber Güncellenme Tarihi: 20.03.2021 14:08
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Ukrayna’da yeniden başlatılan karantina kararı protesto edildi!

Ukrayna’da koronavirüs vakalarının ciddi oranda yükeseliş göstermesinin ardından başkentte ve bazı ülkenin batı bölgelerinde karantina kararı alındı. Karantina kararı protesto edildi.

Ukrayna'nın başkenti Kıyiv'de ve koronavirüsün Ukrayna'da ilk tespit edildiği batı bölgelerinde karantina uygulamasına geri dönüldü. Başkent Kıyiv'de hastanelerdeki doluluk oranının yüzde 70'in üzerine çıkmasıyla Belediye Başkanı Vitaliy Kliçko dün bir açıklamada bulundu. Kliçko, 20 Mart saat 00:00 itibariyle karantina uygulamasına geçileceğini ve uygulamanın 9 Nisan'a kadar devam edeceğini açıkladı.

SIKI KARANTİNA BAŞLADI

Başkent halkı bu geceden itibaren sıkı bir karantina uygulamasına geçti. Uygulama sebebiyle sinema salonları, tiyatrolar, müzeler, konser salonları, spor salonları hizmet veremeyecek. Okullarda uzaktan eğitime geçilecek, kuaför salonları randevu usulü çalışacak ve restoranlar ise paket servisi verebilecek.

KARANTİNA KARARI PROTESTO EDİLDİ

Başkent Kıyiv'deki Ukraynalılar Belediye Başkanı Kliçko'nun kararı açıklamasının ardından sokaklara dökülerek kararı protesto etti. Belediye binası önünde toplanan vatandaşlar başkentin merkezine kadar yürüdü.

"PAZARTESİ 20 BİN KİŞİYLE YİNE TOPLANACAĞIZ"

İsmini gizli tutmak isteyen bir gösterici, "Karantina ya herkes için uygulanmalı ya da hiç kimse için uygulanmamalı. Büyük üreticiler çalışırken küçük işletmeler durdurulursa bu karantina olamaz. Bu tarz bir karantina bizim gibi küçük işletmeleri öldürüyor. Böyle bir karantina uygulamasının karşısındayız. O yüzden bugün burada duruyoruz. Pazartesi 20 bin kişiyle yine toplanacağız ve Belediye Başkanı Kliçko'ya sesimizi duyuracağız ortak bir yol bulacağız" diye konuştu.

UKRAYNA'DA VAKALARDA SON DURUM

Ukrayna Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre son 24 saate 15 bin 292 yeni korona virüs vakası kaydedilirken, 4 bin 369 kişi hastaneye kaldırıldı. 5 bin 190 kişi virüsü yenerek iyileşirken, 260 kişi ise hayatını kaybetti. Son verilerle birlikte ülkede toplam vaka sayısı 1 milyon 535 bin 218'e, toplam can kaybı sayısı 29 bin 775'e ulaştı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.