SON DAKİKA
Hava Durumu

Ukrayna Dışişleri Bakanı Kuleba: Türkiye, Ukrayna'yı destekliyor

Ukrayna Dışişleri Bakanı Kuleba, Çavuşoğlu ile görüştü: Türkiye, Ukrayna'yı destekliyor

Haber Giriş Tarihi: 25.02.2022 01:48
Haber Güncellenme Tarihi: 25.02.2022 01:50
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Ukrayna Dışişleri Bakanı Kuleba: Türkiye, Ukrayna'yı destekliyor

Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmıtro Kuleba telefonda görüştü. Kuleba, görüşmede Türkiye'nin Ukrayna'ya destek verdiğini ifade ederek, Rusya'nın Karadeniz'de ortak güvenliği tehlikeye attığının altını çizdi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, bu akşam ABD Dışişleri Bakanı Anthony Blinken ve Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmıtro Kuleba ile görüştü. ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ile yaptığı telefon görüşmesinde, Ukrayna'daki son gelişmeleri değerlendirdi. Dışişleri Bakanlığından görüşmeyle ilgili yapılan açıklamada Çavuşoğlu'nun, Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik askeri operasyonunun uluslararası hukukun ciddi bir ihlali olduğunu, Türkiye'nin bu operasyonu kabul edilemez bulduğunu ve reddettiğini ifade ettiği vurgulandı.

"İTİDAL İÇİN ÇABA GÖSTERECEĞİZ"

Çavuşoğlu'nun görüşmede Ukrayna'nın toprak bütünlüğüne yönelik desteğin sürdürüleceğini belirttiği aktarılan açıklamada, "Çavuşoğlu ayrıca, Ukrayna'nın siyasi birliğine, egemenliğine ve toprak bütünlüğüne yönelik desteğimizi vurguladı, diplomasi ve itidal için çaba göstereceğimizi belirtti. Bakan Çavuşoğlu, ABD'li mevkidaşıyla ayrıca, konuya ilişkin BM, NATO, AGİT ve Avrupa Konseyi'nde devam etmekte olan süreçler hakkında da görüş alışverişinde bulundu." ifadelerine yer verildi.

UKRAYNA DIŞİŞLERİ BAKANI KULEBA: TÜRKİYE, UKRAYNA'YI DESTEKLİYOR

Bakan Kuleba, Çavuşoğlu ile yapılan görüşmeye ilişkin, "Türkiye Ukrayna'yı destekliyor. Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik acımasız saldırısının arka planında Karadeniz bölgesinde güvenliği sağlamak için pratik adımlar tartışıldı. Ukrayna kararlı adımlar bekliyor. Şu anda, ortak güvenliğimiz tehlike altında." değerlendirmesini yaptı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.