SON DAKİKA
Hava Durumu

Ukrayna Dışişleri Bakanı Kuleba: Ukrayna, kötü günde yanında olan dostlarını unutmayacaktır

Ukrayna Dışişleri Bakanı Kuleba: Ukrayna, kötü günde yanında olan dostlarını unutmayacaktır

Haber Giriş Tarihi: 26.02.2022 05:12
Haber Güncellenme Tarihi: 26.02.2022 05:12
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Ukrayna Dışişleri Bakanı Kuleba: Ukrayna, kötü günde yanında olan dostlarını unutmayacaktır

Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmıtro Kuleba, Ukrayna’nın diplomatik sahada Avrupa Birliği ile birlikte Rusya’ya karşı harekete geçtiğini bildirdi. Bakan Kuleba, Rusya'nın tarihte ilk kez Bakanlar Komitesinde oydan yoksun bırakıldığını duyurdu. Bakan Kuleba, Avrupa Birliği ülkeleri, Ukrayna ile birlikte dayanışma içerisinde olduğunu belirtti.

Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmıtro Kuleba, Ukrayna ordusunun sahada işgalci Rus güçlerini püskürtürken, öte yandan Ukrayna diplomatik sahada da Avrupa Birliği ile birlikte Rusya’ya karşı harekete geçti. Bakan Kuleba, AB üyesi İtalya Dışişleri Bakanı Luigi di Mayo olmak üzere bir takım AB ülkeleri, Ukrayna’nın yanında olduğunu kaydetti.

AB: Rus devleti yanlısı medya Ukrayna ile ilgili gerçekleri çarpıtıyor -  Yeni Şafak BAKAN KULEBA: RUSYA’NIN, AB BAKANLAR KOMİTESİ VE AVRUPA KONSEYİ PARLAMENTERLER MECLİSİ TEMSİLCİLİĞİ ASKIYA ALINDI

Avrupa Konseyi, bazı ülkelerin kararları genelleştirme girişimlerinde bulunurken, Rusya'nın iki kilit organda temsil edilme hakkını askıya aldı. Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmıtro Kuleba, işgalci Rusya’nın AB’nin gözünde güveni kaybettiğine dikkat çekerek, “Rusya'nın, Avrupa Birliği Bakanlar Komitesi ve Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi Temsilciliği askıya alındı.” ifadesini kullandı.

Ayrıca Bakan Kuleba, mevkidaşı İtalya Dışişleri Bakanı Luigi di Mayo ile telefon görüşmesi yaptığını dile getirerek, “İtalya, Rusya'nın SWIFT ile bağlantısını kesmesini destekleyeceği konusunda bana güvence verdi. İtalya, Ukrayna ile tam dayanışma içerisinde.” dedi.

UKRAYNA KÖTÜ GÜNDE YANINDA OLANLARI UNUTMAZ!

Bakan Kuleba, adını henüz açıklamayan mevkidaşı ve dost ülkenin, Ukrayna Ordusunun güçlendirmesi için askeri teçhizat, çok sayıda mühimmat, havan mayını ve füze sağlayacağını kaydetti. Polonya'dan bir mühimmat konvoyunun, Ukrayna'ya geldiğini duyurdu.

Öte yandan Kanada, Avusturya, Almanya, İsviçre, Finlandiya, Slovakya, Kuzey Makedonya, İsveç, Litvanya, Letonya, Çek Cumhuriyeti, Polonya, Hırvatistan, Sırbistan, Bosna Hersek'teki mobil operatörler, Ukrayna'ya yapılan telefon görüşmelerini ücretsiz yaptığını ve bu durumdan minnettarlığını dile getiren Bakan Kuleba, “Kötü günde böyle bir adım, devletimizle ve halkımızla gerçek bir dayanışmanın tezahürüdür. Ukrayna her ülkeyi, uluslararası kuruluşları, bizden yüzünü çevirmeyen, iki yüzlülük yapmayan ve bu kritik süreçte Ukraynalılarla yan yana, omuz omuza duran herkesi hatırlayacaktır.” değerlendirmesinde bulundu.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.