SON DAKİKA
Hava Durumu

Ukrayna Dışişleri Bakanlığı, işgalcilerin düzenlediği yasa dışı aramaları kınadı

Haber Giriş Tarihi: 01.09.2020 14:40
Haber Güncellenme Tarihi: 01.09.2020 15:12
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Ukrayna Dışişleri Bakanlığı, işgalcilerin düzenlediği yasa dışı aramaları kınadı

Ukrayna Dışişleri Bakanlığı, Rus işgali altındaki Kırım’da düzenlenen yasa dışı aramaları ve alıkonulmaları kınadı.

Ukrayna Dışişleri Bakanlığı, işgalcilerin, 31 Ağustos 2020 tarihinde Kırım’ın farklı yerlerinde yaşayan Kırım Tatarlarının evlerinde düzenlediği yasa dışı aramalar ve Kırım Tatarlarının keyfi alıkonulmaları hakkında yazılı basın açıklaması yayımladı.

Bakanlığın resmi internet sitesinde dün yayınlanan açıklamada, Rus işgalci yönetiminin yasa dışı faaliyetleri kınanarak şu ifadelere yer verildi:

“Rusya, özellikle yurttaş gazetecileri ve sivil aktivistleri kovuşturmak ve onlarla mücadele etmek için farklı baskı araçlarını kullanıyor.”

UKRAYNA'DAN ULUSLARARASI TOPLUMA ÖNEMLİ ÇAĞRI

Rusya’nın şu anda 100’den fazla Ukrayna vatandaşını yasa dışı olarak alıkoyduğunu hatırlatan Bakanlık, “Uluslararası toplumu işgal altındaki Kırım sakinlerinin insan hakları ile özgürlüklerini aktif bir şekilde korumaya devam etmeye, işgal edilen yarımadadaki insan hakları ve özgürlükleri ihlallerinin durdurulması için Rusya’ya uygulanan baskıyı artırmaya davet ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

KIRIM’DA BİR TOPLU BASKIN DAHA

Bilindiği gibi, işgalci güçler 31 Ağustos 2020 tarihinde; Ayder Ablakimov, Ayder Kadırov, Ridvan Umerov ve Enver Topçu olmak üzere dört Kırım Tatarının evinde arama düzenledi. Aramadan sonra dört Kırım Tatarı alıkonulmuştu.

Kırım Dayanışması sivil teşkilatı, Ayder Kadırov’un Kırım Dayanışması ve Grani.ru haber sitesinin muhabiri olduğunu bildirmişti.

KIRIM TATAR AKTİVİSTLERE VE BAĞIMSIZ GAZETECİLERE BASKI

Rusya 2014’te Kırım’ı işgal ettikten sonra yarımadada düzenli olarak sivil aktivistlerin, bağımsız gazetecilerin, Kırım Tatar milli hareketi aktivistlerinin ve Kırım Tatar Milli meclisi üyelerinin evlerine baskınlar düzenliyor. İşgalci yönetim, böylelikle baskı uygulayarak Rus işgaline karşı çıkan herkesi susturmaya çalışıyor.


En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.