SON DAKİKA
Hava Durumu

Ukrayna Genelkurmay Başkanlığı: Rus işgal güçlerinin Kıyiv'deki saldırıları geri püskürtüldü

Ukrayna Genelkurmay Başkanlığı, Rus işgal güçlerinin Kıyiv'deki saldırıları geri püskürtüldü

Haber Giriş Tarihi: 28.02.2022 04:55
Haber Güncellenme Tarihi: 28.02.2022 07:37
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Ukrayna Genelkurmay Başkanlığı: Rus işgal güçlerinin Kıyiv'deki saldırıları geri püskürtüldü

Ukrayna Genelkurmay Başkanlığı, bugün yaptığı açıklamada, Rus işgal güçlerinin Kıyiv'deki saldırılarının geri püskürtüldüğünü bildirdi. Kıyiv yakınlarındaki bir şehrin ele geçirilmek istendiği ancak Ukrayna ordusunun saldırıyı engellediğini kaydetti.

Ukrayna ordusu, Kıyiv yakınlarında bir şehri ele geçirmeye çalışan Rus askeri birliklerinin girişimlerini engellediğini açıkladı. Ukrayna Genelkurmay Başkanlığından yapılan açıklamada, Rus askeri birliklerinin hava ve kara taarruzunu sürdürdüğü belirtildi. Kıyiv yakınında Polissya'da Rus ordusunun, İrpin Nehri üzerinden duba geçişi yapmak istediğini duyurdu. Ukrayna ordusu, Rusların İrpin şehrini alma girişiminin başarısız kaldığına dikkat çekilerek, “Ukrayna savunma kuvvetleri düşmanın yeni teçhizatlarını imha etti. Bütün yönlerde, Ukrayna Silahlı Kuvvetlerinin tank ve mekanize birimleri, topçu desteğiyle belirli hatların savunmasını elinde tutuyor. Ukrayna Hava Kuvvetleri düşman hava saldırılarını püskürtüyor. Savunma birlikleri grupları Kiev’de sıkı ve çok katmanlı savunma sistemi konuşlandırdı.” ifadelerine yer verildi.

"RUS SABOTAJ BİRLİKLERİ ENGELLENDİ"

Açıklamada, 3-15 kişilik Ukrayna üniforması giymiş Rus sabotaj gruplarıyla da sistematik mücadele yürütüldüğü aktarıldı. Öte yandan, Gostomel askeri üssünün bulunduğu İrpin şehrinin, başkent Kıyiv’e yaklaşık 25 kilometre mesafede yer aldığı biliniyor.

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy, bugün Birleşik Krallık Başbakanı Boris Johnson ile telefonda görüşmüştü. Cumhurbaşkanı Zelenskıy, Cumhurbaşkanı Johnson’a gelen 24 saatin Ukrayna için çok önemli olduğunun altını çizmişti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.