SON DAKİKA
Hava Durumu

Ukrayna'nın ilk OSB'sini Mariupol'da Türk şirketleri kuruyor

Ukrayna’nın Mariupol kentinde inşa edilmesi planlanan Organize Sanayi Bölgesi (OSB) için sağlanan arsaların Türk yatırımcılara devredilmesini öngören anlaşma imzalandı.

Haber Giriş Tarihi: 27.08.2020 17:59
Haber Güncellenme Tarihi: 27.08.2020 17:59
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Ukrayna'nın ilk OSB'sini Mariupol'da Türk şirketleri kuruyor

Ukrayna’nın Mariupol kentinde inşa edilmesi planlanan Organize Sanayi Bölgesi (OSB)  için sağlanan arsaların Türk yatırımcılara devredilmesini öngören anlaşma imzalandı.

Türkiye Ukrayna Romanya Kırım Sanayici ve İş İnsanları Derneği (TURKSİD) Ukrayna Başkan vekili ve EkoAvrasya Ukrayna Başkanı iş adamı İsmail Hacıoğlu, "Altı ay sonra ilk fabrika çalışmaya başlayacak. " dedi.

Anlaşma, 26 Ağustos 2020 tarihinde Mariupol kent yönetimi ile Türk yatırımcılar arasında yapıldı.

Anlaşmaya göre, yatırımcılara fabrika kurarak üretime başlama ve istihdam sağlama şartıyla 30 yıllık bir süre için arsaları ücretsiz kiralama hakkı sunuluyor.

İmza töreninden sonra Türk heyetine Mariupol Limanı gezdirildi. Türk iş insanlarına limanı bizzat Mariupol Liman İdaresi Başkanı İgor Barskiy gezdirdi.

İNŞAATA BAŞLANACAK ARSALAR BELİRLENDİ

Kırım Haber Ajansına (QHA) bilgi veren TURKSİD (Türkiye Ukrayna Romanya Kırım Sanayici ve İş İnsanları Derneği) Ukrayna Başkan vekili ve EkoAvrasya Ukrayna Başkanı iş adamı İsmail Hacıoğlu, imzalanan anlaşmayla Türk yatırımcıların inşaatına gelecek ay başlayacağı tesislerin yerleşeceği arsaların belirlendiğini anlattı.

50 MİLYON DOLAR YATIRIM YAPILACAK

OSB'ye 50 milyon dolar yatırım yapılacağını belirten Hacıoğlu, "Organize Sanayi Bölgesinin inşaatına toplam 50 milyon dolar yatırılacak. Bölge 12 farklı tesisten oluşacak. Bu zamana kadar tasarım, planlama işleri yapıldı. Altı ay sonra ilk fabrika çalışmaya başlayacak. İlk üretime geçen fabrika benim tekstil fabrikam olacak. Daha sonra asansör üreten fabrika faaliyete geçecek." diye anlattı.

İş adamı, Mariupol kentinin mevcut yönetiminin ilgili projenin hayata geçirilmesini aktif bir şekilde desteklediğini kaydetti.

UKRAYNA'DA İNŞA EDİLEN İLK SANAYİ BÖLGESİ OLACAK

TURKSİD Yönetim Kurulu üyesi Lenur Mambetov, Mariupol Organize Sanayi Bölgesinin Ukrayna’da inşa edilen ilk sanayi bölgesi olacağını belirterek, benzer sanayi bölgelerin Herson, Brovarı ve Ukrayna’nın diğer bölgelerinde inşa edilmesinin planlandığını anlattı.

"YATIRIMIN ARTMASINI İSTİYORUZ"

Mambetov, bu tür yatırımların artmasını istediklerini ifade ederek, şöyle konuştu:

"Ukrayna’da sanayi bölgelerinin gelişimini destekliyoruz. Ülkemizde üretim yapacak ve ithalata olan bağımlılığı azaltacak hatta belki gelecekte mallarını yurt dışına ihraç edecek şirketlerin sayısının çoğalmasını istiyoruz."

Daha önce, TURKSİD Ukrayna Başkan vekili İsmail Hacıoğlu, Mariupol OSB’de bulunan 11 fabrikadan 10 tanesinin Türk firmaları olacağını açıklamıştı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.