SON DAKİKA
Hava Durumu

Ukrayna Parlamentosu Tayvan Dostluk Grubu kuracak

Haber Giriş Tarihi: 19.08.2022 14:04
Haber Güncellenme Tarihi: 19.08.2022 14:04
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Ukrayna Parlamentosu Tayvan Dostluk Grubu kuracak

Ukrayna Parlamentosunda (Verhovna Rada), Dış Politika ve Parlamentolar Arası İş Birliği Komitesi Başkanı Oleksandr Merejko liderliğinde partiler arası Tayvan Dostluk Grubu kurulacak.

Ukrayna Parlamentosu Dış Politika ve Parlamentolar Arası İş Birliği Komitesi Başkanı Oleksandr Merejko, 17 Ağustos Çarşamba günü yaptığı açıklamada ekonomik, kültürel ve insani yardım dahil olmak üzere çeşitli alanlarda Tayvan ile ilişkileri geliştirmeyi umduğunu ifade etti. Merejko, liderliğinde partiler arası Tayvan Dostluk Grubu kurulacağın bildirdi. Grubun, Ukrayna Parlamentosu Yönetim Kurulu Başkanı Ruslan Stefançuk tarafından duyurulacağını söyleyen Merejko, bir sonraki parlamento genel kuruluna kadar grubun resmi olarak kurulamayacağını belirtti.

Kurulacak olan Tayvan Dostluk Grubunun bir üyesi olan Golos Partisi'nden İnna Sovsun'a göre; onu iktidardaki Halkın Hizmetkarı Partisi'nden, üçü Golos Partisi'nden ve ikisi de Avrupa Dayanışma Partisi'nden olmak üzere grubun 15 üyeye sahip olacağını duyurdu.

Oleksandr Merejko TAYVAN UKRAYNA’NIN YANINDA YER ALIYOR

Merejko, grubun Tayvan'ın Ukrayna’ya verdiği desteğe karşılık şükran mahiyetinde kurulduğunu söyledi. Tayvan’ın işgalci Rusya'ya yaptırımlar uyguladığını ve Ukrayna'da savaştan zarar gören şehirlerin yeniden inşasına yardım ettiğini sözlerine ekleyen Merejko "Tayvan, özgür ve otoriter dünyalar arasındaki bu küresel çatışmada Ukrayna'nın yanında yer alıyor." dedi.

Tayvan, Rusya’nın Ukrayna’nın kalan topraklarına karşı başlattığı yasadışı işgal girişiminin başladığı Şubat ayından bu yana Ukrayna'ya ve Ukraynalı sığınmacıları barındıran diğer komşu ülkelere mali ve insani yardım sağlamıştı. Tayvan Dışişleri Bakanı Joseph Wu, Nisan ayında Kıyiv Belediye Başkanı Vitaliy Kliçko’yla, Mayıs ayında da Harkiv Belediye Başkanı İgor Terehov ile görüşmüştü.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.