SON DAKİKA
Hava Durumu

Ukrayna ve Türkiye, diplomatik ilişkilerin tesisinin 29. yılını kutluyor

Ukrayna ve Türkiye arasında 3 Şubat 1992'de diplomatik ilişkilerin başlamasının 29. yıl dönümü kaydediliyor. Ukrayna Dışişleri Bakan Yardımcısı Emine Ceppar, diplomatik ilişkiler ile ilgili paylaşımında "Ukrayna’nın Türk mirası ve yerli halkı olan Kırım Tatarları bu dostluğun anahtarıdır." diye kaydetti.

Haber Giriş Tarihi: 03.02.2021 16:03
Haber Güncellenme Tarihi: 03.02.2021 16:03
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Ukrayna ve Türkiye, diplomatik ilişkilerin tesisinin 29. yılını kutluyor

Ukrayna ve Türkiye arasında 3 Şubat 1992'de diplomatik ilişkilerin başlamasının 29. yıl dönümü kaydediliyor. Ukrayna Dışişleri Bakan Yardımcısı Emine Ceppar, diplomatik ilişkiler ile ilgili paylaşımında "Ukrayna’nın Türk mirası ve yerli halkı olan Kırım Tatarları bu dostluğun anahtarıdır." diye kaydetti. Türkiye'nin Kıyiv Büyükelçisi Yağmur Ahmet Güldere de diplomatik ilişkileri başlatan protokolün kopyasını sosyal medya hesabından paylaştı.

Ukrayna ile Türkiye arasında diplomatik ilişkilerin tesis edilmesinin 29. yıl dönümü kaydediliyor. Ukrayna Dışişleri Bakanlığı da günün önemi ile ilgili bugün bir kutlama mesajı yayımladı. Dışişleri Bakanlığının sosyal medya hesabından paylaşılan mesajda, "Diplomatik ilişkiler Ukrayna ve Türkiye arasında 29 yıl önce bugün kuruldu. Güçlü stratejik ortaklığımıza ve dostluğumuza değer veriyoruz. Ukrayna ve Türkiye, her alanda karşılıklı fayda sağlayan ilişkileri daha da geliştirerek birlikte güçlenmeye devam edecektir." diye bildirildi.

"KIRIM TATARLARI, UKRAYNA-TÜRKİYE DOSTLUĞUNUN ANAHTARI"

Ukrayna Dışişleri Bakan Yardımcısı Emine Ceppar, sosyal medya hesabından konu ile ilgili bir mesaj yayımladı. Ceppar, bugün Ukrayna ile Türkiye arasında diplomatik ilişkilerin tesis edilmesinin 29. yılını kutladıklarını, Ukrayna ve Türkiye halkları arasındaki güçlü bağı çok takdir ettiklerini belirtti. Ukrayna’nın yerli halkı olan Kırım Tatar Türklerinin bu dostluğun anahtarı olduğuna dikkat çeken Ceppar, "Stratejik ortaklığımızın daha da derinleştirilmesi için büyük bir potansiyele sahip olduğumuza inanıyorum çünkü birlikte daha güçlüyüz." ifadelerini kullandı.

GÜLDERE, PROTOKOLÜ PAYLAŞTI

Türkiye'nin Kıyiv Büyükelçisi Yağmur Ahmet Güldere, Ukrayna-Türkiye ilişkilerinin tesisine ilişkin protokolün kopyalarını Twitter hesabından paylaştı. Güldere, paylaşımın üzerine yazdığı mesajında, "İkili ilişkilerimize ilişkin pek çok diğer önemli tarihi belgelerle birlikte, protokollerin kopyaları elçiliğimizin girişinde misafirlerimizi karşılıyor." ifadelerine yer verdi.

SIBİGA'DAN TÜRKÇE PAYLAŞIM

Ukrayna'nın Ankara Büyükelçisi Andriy Sıbiga da sosyal medya hesabından günün önemi ile ilgili mesajını Türkçe olarak paylaştı. Sıbiga, stratejik ortaklığın başarılı ve kararlı ilerlemesi temennisinde bulunarak, "29 yıl önce Ukrayna ile Türkiye arasında Diplomatik İlişkilerin Tesisine Dair Protokol imzalanmıştı. Ukrayna- Türkiye iş birliğinin asırlara dayanan eski tarihi, dinamik günümüzü ve perspektif vaat eden geleceği var. Ülkelerimizin stratejik ortaklığına nice, başarılı ve karşılıklı yararlı yıllar diliyoruz!" diye kaydetti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.