SON DAKİKA
Hava Durumu

Yahudiler savaş nedeniyle Rusya’yı terk ediyor

Haber Giriş Tarihi: 18.08.2022 15:28
Haber Güncellenme Tarihi: 18.08.2022 15:28
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Yahudiler savaş nedeniyle Rusya’yı terk ediyor

Rusya’nın Ukrayna’ya karşı başlattığı işgal saldırılarından sonra Rusya’da yaşayan Yahudi vatandaşlar, savaş karşıtlığını göstermek için ülkeyi terk ediyor. Rusya’daki 20 bin 500 Yahudi Rusya'yı terk ederek İsrail’e göç etti.

Yahudilerin İsrail’e yerleşmesine yardımcı olan Yahudi Ajansı, mart ayından bu yana Rusya’daki 165 bin Yahudi vatandaşın 20 bin 500 ‘ünün İsrail’e yerleştiğini ve binlercesinin de başka ülkelere göç ettiğini açıkladı

Moskova’nın baş hahamı Pinchas Goldschmidt, savaşın başlamasından iki hafta önce ailesiyle birlikte Moskova’yı terk ederek önce Macaristan’a sonra İsrail’e gitti. Savaşa karşı olduğunu dile getiren Goldschmidt, Rusya’nın Ukrayna’ya karşı başlattığı işgale karşı olduğunu göstermek için bir şeyler yapılması gerektiğini hissettiğini, ancak Moskova ‘da kalması durumunda kendini tehlikeye atacağını düşündüğünü söyledi.

Savaşa karşı olduğu için bazı Rus Yahudileri tarafından eleştirilen Goldschmidt "Bizi nasıl yalnız bırakırsın, şeklinde bazı mesajlar aldım. Ama büyük çoğunluğun son derece destekleyici olduğunu söyleyebilirim. Gidip gitmemeye karar vermek küçük bir mücadele değildi, ben ve eşim için topluluk bizim hayatımızdı." değerlendirmesini yaptı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.