SON DAKİKA
Hava Durumu

Yıldırım-2 Cilo Operasyonunda uçaksavar mühimmatı ele geçirildi

Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde Yıldırım-2 Cilo Operasyonu kapsamında, terör örgütü PKK/KCK'ya ait olduğu tespit edilen sığınakta, çok miktarda uçaksavar mühimmat ele geçirildi.

Haber Giriş Tarihi: 02.09.2020 11:08
Haber Güncellenme Tarihi: 02.09.2020 11:08
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Yıldırım-2 Cilo Operasyonunda uçaksavar mühimmatı ele geçirildi

Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde Yıldırım-2 Cilo Operasyonu kapsamında, terör örgütü PKK/KCK'ya ait olduğu tespit edilen sığınakta, çok miktarda uçaksavar mühimmatı ele geçirildi. Ayrıca gerçekleştirilen operasyonda 2 terörist ölü olarak geçirildi.

Hakkari Valiliğinden bugün yapılan açıklamaya göre, İl Jandarma Komutanlığı tarafından, İl Emniyet Müdürlüğünün de desteğiyle, bölücü terör örgütü PKK/KCK'nın faaliyetlerinin deşifre edilmesi ve engellenmesi amacıyla başlatılan Yıldırım-2 Cilo Operasyonu'nun sürdürüldüğü belirtildi. Açıklamada, ''31 Ağustos günü ilimiz Şemdinli İlçesi Mamalı Yaylası Mevkisi'nde yapılan operasyonda tespit edilen ve bölücü terör örgütü mensuplarınca kullanılmak üzere saklandığı değerlendirilen bir adet sığınak içerisinde 2600 adet 12,7 milimetre uçaksavar mühimmatı ele geçirilmiş ve eylem yapmaları önlenmiştir. Konu ile ilgili adli tahkikat devam etmektedir.'' diye kaydedildi.

2 TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

Ayrıca 31 Ağustos'ta gerçekleştirilen Yıldırım-2 Cilo operasyonu kapsamında 2 bölücü terör örgütü mensubunun etkisiz getirildiği bildirildi. Bölgede arama tarama faaliyetinin yürütüldüğü aktarılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

''Aramada, M-16 piyade tüfeği, 2 AK-47 kalaşnikof piyade tüfeği, 4 el bombası, 5 M-16 piyade tüfeği şarjörü, 6 AK-47 kalaşnikof piyade tüfeği şarjörü, 2 şarjörlük, 105 adet 5.56 milimetre fişek, susturucu, el telsizi, 2 radyo, güneş enerjisi paneli, alıcı-verici cihaz, akü, 2 akımölçer, 3 sırt çantası, panço, 2 kilogram C-3 plastik patlayıcı, 7 elektrikli fünye ve muhtelif giyim eşyası ele geçirilmiştir. Konu ile ilgili adli tahkikat devam etmektedir.''

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.