SON DAKİKA
Hava Durumu

Zelenskıy: Kırım'da 35 ile 50 bin arası Rus asker bulunuyor

Haber Giriş Tarihi: 03.02.2022 00:26
Haber Güncellenme Tarihi: 03.02.2022 00:26
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Zelenskıy: Kırım'da 35 ile 50 bin arası Rus asker bulunuyor

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy, Rusya’nın işgali altındaki Kırım’da ve Donbas’ta bulunan Rus askerlerin sayısını açıkladı. Cumhurbaşkanı, işgal altına alınan Ukrayna topraklarında 65 ile 85 bin arası Rus askerinin konuşlandırıldığını bildirdi.

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy, Rus işgali altındaki Kırım ve Donbas’ta toplamda 65 ile 85 bin arası Rus askerinin bulunduğunu duyurdu. Kıyiv’de, dün Birleşik Krallık Başbakanı Boris Johnson ile yaptığı görüşme ardından düzenlenen ortak basın toplantısında Ukrayna sınırları yakınındaki Rus askeri varlığı konusunda açıklamalarda bulunan Zelenskıy, “100 binden biraz fazla Rus asker Ukrayna sınırları yakınında, 35 ile 50 bin arası Rus asker Kırım’da ve yaklaşık 35 bin Rus asker işgal altında bulunan Donbas bölgelerinde konuşlandırıldı.” dedi.

Rusya’nın Ukrayna sınırlarından askerlerini çekmeye başladığına dair şu an bir açıklama yapamayacağını belirten Cumhurbaşkanı, “Rusya’nın askeri güçlerini sınırlarımızdan geri çekmesini sabırsızlıkla bekliyoruz. Bu Rusya’nın bir gerginlik istemediğini gösterecek net bir önemli bir sinyal olacaktır.” diye kaydetti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.