SON DAKİKA
Hava Durumu
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Zelenskıy: Ukrayna bayrağı tekrar Yalta, Sudak, Canköy ve Kezlev’de dalgalanacak!

Haber Giriş Tarihi: 14.06.2022 14:59
Haber Güncellenme Tarihi: 14.06.2022 14:59
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Zelenskıy: Ukrayna bayrağı tekrar Yalta, Sudak, Canköy ve Kezlev’de dalgalanacak!

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy, Kırım Yarımadası’nın mutlaka Rus işgalinden kurtarılacağını vurgulayarak, “Ukrayna bayrağı tekrar Yalta, Sudak, Canköy ve Kezlev’de dalgalanacak” ifadelerini kullandı.

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy, dün yayımladığı video mesajında, Kırım Yarımadası’nın mutlaka Rus işgalinden kurtarılacağını söyledi. Zelenskıy konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

Elbette Kırım'ımızı işgalden kurtaracağız. Ukrayna bayrağı tekrar Yalta, Sudak, Canköy ve Kezlev’de (Yevpatoriya) dalgalanacak. Ve Kırım’daki topraklara el koyan Rus yetkililerden her biri bunu hatırlasın; bu topraklarda huzur bulamayacaksınız… İşte bu bizim yolumuz. İşte bu şekilde bu savaş sona erecektir.”

RUSYA UKRAYNA’YA SAVAŞ BAŞLATTI

Yayılmacı emelleriyle hareket eden işgalci Rusya, 24 Şubat’ta Ukrayna’ya yönelik başlattığı savaşta üçüncü ayında. İşgalci Rus ordusu, haksız savaşını sürdürürken Ukrayna ordusu işgal karşısında mücadelesine devam ediyor. Ukrayna’nın toprak bütünlüğüne saldıran Rusya, acımasızca sivilleri hedef alıyor. Yalnızca Buça kentinde 410 sivil sokaklarda Rus işgal güçleri tarafından katledilmiş halde bulundu. İrpin, Mariupol gibi işgalci Rusya’nın ağır katliamlara imza attığı şehirlerden bilgiler toplanmaya devam ediyor.

Putin, dünyada pek çok ülke tarafından savaş suçlusu olarak kabul ediliyor. Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy (Volodimir Zelenski) ile ABD Başkanı Joe Biden, Putin’in Ukrayna’da soykırıma imza attığını ve savaş suçlusu olduğunu ilan etti.

Başlattığı savaş yüzünden işgalci Rusya’ya, birçok Avrupa ülkesi yaptırım uyguluyor. Rus ordusu savaşın başından beri Ukrayna’daki kritik altyapı tesislerini, havaalanlarını, sivil yerleşim birimlerini bombalıyor. Savaşın 3,5 ayı içinde Rusya Ukrayna’ya 2 bin 600’den fazla füze attı. Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliğinin (BMMYK) verilerine göre, Rusya’nın saldırıları nedeniyle 5 milyonu aşkın Ukrayna vatandaşı komşu ülkelerine sığınmak zorunda kaldı. BM İnsan Hakları Yüksek Komiserliğinin açıklamasına göre, Ukrayna’da her gün 2 çocuk hayatını kaybediyor ve 4 çocuk yaralanıyor.

logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.