SON DAKİKA
Hava Durumu
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#Andri̇y Sıbiha

QHA - Kırım Haber Ajansı - Andri̇y Sıbiha haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Andri̇y Sıbiha haber sayfasında canlı gelişmelerle ulaşabilirsiniz.

Ukrayna: Rusya, Ukrayna ile Polonya arasında gerilim yaratacak dezenformasyon hazırlığında! Haber

Ukrayna: Rusya, Ukrayna ile Polonya arasında gerilim yaratacak dezenformasyon hazırlığında!

Ukrayna Millî Güvenlik ve Savunma Konseyine bağlı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi Başkanı Andriy Kovalenko, Rusya'nın Ukrayna ile Polonya arasındaki ilişkileri hedef alan yeni bir dezenformasyon kampanyası hazırlığında olduğunu vurguladı. Kovalenko, Telegram hesabından yaptığı açıklamada, Rusya Federal Güvenlik Servisi (FSB) Direktörü Aleksandr Bortnikov'un, Ukrayna ile Polonya arasında ayrılık oluşturmayı amaçlayan bilgi operasyonlarını koordine ettiğini bildirdi. "SAHTE BELGELER YAYIMLANMASI PLANLANIYOR" Kovalenko, Rus istihbaratının 5 Temmuz'da, İkinci Dünya Savaşı dönemindeki Volın Katliamı ile bağlantılı olduğu öne sürülen sahte belgeleri yayımlamayı planladığını belirtti. Söz konusu belgelerin, Ukraynalılar ile Polonyalılar arasında yeni tartışmaların fitilini ateşlemek amacıyla hazırlanacağını bildiren Kovalenko, bu içeriklerin Rus devlet medyası aracılığıyla yayılmasının planlandığını ifade etti. "BOT AĞLARI ETKİNLEŞTİRİLDİ" Ayrıca Kovalenko, Rusya bağlantılı bot ağlarının da Polonya'da faaliyetlerini artırdığını vurgulayarak, bu hesapların iki ülkenin ortak tarihine ilişkin hassas konular üzerinden manipülatif ve kutuplaştırıcı içerikler paylaştığını kaydetti. Polonya Özel Servislerden Sorumlu Bakan Koordinatörü Tomasz Siemoniak'ın daha önce yaptığı açıklamayı hatırlatan Kovalenko, Rusya'nın trol çiftlikleri, bot ağları ve diğer bilgi savaşı araçlarını kullanarak Polonya ile Ukrayna arasındaki tarihsel anlaşmazlıkları istismar etmeye çalıştığını ifade etti. Bunun yanında Kovalenko, Rusya'nın uzun yıllardır tarihsel meseleleri kullanarak Polonya ile Ukrayna arasında güvensizlik oluşturmayı hedefleyen bilgi operasyonları yürüttüğünü açıkladı.

Bakan Sıbiha: Putin savaşı sürdürmek istiyor Haber

Bakan Sıbiha: Putin savaşı sürdürmek istiyor

Ukrayna Dışişleri Bakanı  Andriy Sıbiha (Andrii Sybiha), 15 Mart 2025 tarihinde Japonya merkezli bir devlet kamu yayıncılığı kuruluşu olan NHK'ya bir röportaj verdi. Bakan Sıbiha, röportajında Ukrayna'nın bu yıl savaşı bitirmek istediğini vurgularken, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in de savaş istediğini ve dünyanın Moskova'dan 30 günlük geçici ateşkes teklifine gelecek yanıtı beklediğini kaydetti. CEPHE HATTINI İZLEMEK İÇİN BİR YOL HARİTASI HAZIRLANACAK Sıbiha, Moskova'nın Vaşington'un ateşkes önerisini reddetmesi halinde Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Donald Trump yönetiminin Rusya'ya baskı yapması gerektiğini vurguladı. Öte yandan Bakan, Ukraynalı millî bir grubun bin 300 kilometreden uzun cephe hattını izlemek için bir yol haritası hazırlamaya başlayacağını ifade etti. Sıbiha, Ukrayna'nın ateşkesi izlemek için uluslararası personelin katılımına ihtiyaç duyabileceği için ABD ve diğer ülkelere de danışacağını aktardı. JAPONYA UKRAYNA'NIN ASYA'DAKİ EN YAKIN ORTAĞI Japonya'yı “Asya'daki en yakın ortak” olarak nitelendiren Bakan Sıbiha, Japonya'nın Ukrayna'ya “Rusya'nın acımasız saldırganlığının ilk dakikalarından itibaren sürekli ve tereddütsüz destek” sağladığı için teşekkür etti. JAPON ŞİRKETLERE UKRAYNA'NIN YENİDEN İNŞASI İÇİN ÇAĞRI Kendisine yöneltilen Ukrayna'nın Japonya'dan en çok ne tür bir destek beklediği sorusuna ise Bakan, ülkesinin yeniden inşa konusunda yardıma ihtiyacı olduğuna dikkat çekti. Sıbiha, yeniden inşa sürecinin Japon şirketleri için de fırsatlar sunduğunu sözlerine ekledi.

logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.