Vatikan’dan Moskova’da barış çağrısı: “Çatışmayı sona erdirmek acil ve gerekli”
Vatikan Dışişleri Bakanı Başpiskopos Paul Gallagher, 25 Ağustos 2026 tarihinde Moskova’da Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile bir araya geldi.
Görüşmenin ardından Lavrov ile ortak basın toplantısı düzenleyen Gallagher, Ukrayna-Rusya Savaşı’nın her geçen gün yeni kurbanlara yol açtığını ve gelecekte uzlaşma ihtimalini daha da zorlaştırdığını belirterek, “Çatışmayı sona erdirmek ve ötesine bakmak acil ve gereklidir.” dedi.
Gallagher, Lavrov ile barış arayışlarını ele aldıklarını aktarırken, savaştan etkilenen çocuklara yardım edilmesi başta olmak üzere bazı insani konularda iş birliği yapılması konusunda mutabık kaldıklarını açıkladı.
2021’DEN SONRA İLK KEZ MOSKOVA’DA
5 yıl aranın ardından ilk kez Moskova’ya giden Gallagher, Vatikan’ın savaşın sona erdirilmesi için diyaloğa katkı sağlamaya ve taraflar arasında görüşmelerin yürütülebileceği bir alan oluşturmaya devam edeceğini belirtti.
Gallagher ayrıca, bu süreçte Vatikan'ın manevi, diplomatik ve insani desteğini sürdüreceğini ifade etti.