SON DAKİKA
Hava Durumu
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#İnsansız Hava Araçları

QHA - Kırım Haber Ajansı - İnsansız Hava Araçları haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, İnsansız Hava Araçları haber sayfasında canlı gelişmelerle ulaşabilirsiniz.

Rusya Harkiv'e saldırdı: 10 sivil yaralandı Haber

Rusya Harkiv'e saldırdı: 10 sivil yaralandı

Rusya’nın 2022 yılından bu yana Ukrayna’ya karşı başlattığı topyekûn işgal girişimi ve saldırılar aralıksız sürüyor. Rusya’nın Ukrayna’nın Harkiv bölgesine yönelik son saldırılarında 10 sivil yaralandı. Yaralılar arasında üç çocuğun da bulunduğu bildirildi. Harkiv Bölgesi Askerî İdaresi Başkanı Oleg Sinegubov tarafından yapılan açıklamaya göre, son 24 saat içerisinde Harkiv ve bölgedeki 17 yerleşim yeri Rus saldırılarının hedefi oldu. YARALILARIN ARASINDA ÇOCUKLAR DA VAR Harkiv kentinde saldırılar sonucu 60 ve 42 yaşındaki iki erkek ile 72, 47 ve 34 yaşındaki üç kadın yaralandı. Ayrıca iki 7 yaşındaki kız çocuğu ile 15 yaşındaki bir kız çocuğunun da yaralandığı aktarıldı. Bohoduhiv yerleşim yerine bağlı Bratenitsya köyünde 62 yaşındaki bir erkek, Stariy Saltiv kasabasında ise 54 yaşındaki bir erkek yaralandı. Rus ordusunun Harkiv’e yönelik saldırılarda silahlı insansız hava araçları (SİHA) kullandığı bildirildi. Bölgeye iki güdümlü hava bombası, sekiz adet “Geran-2” tipi kamikaze SİHA, üç adet “Molniya” tipi SİHA, altı FPV SİHA ve türü henüz belirlenemeyen 47 İHA ile saldırı düzenlendiği kaydedildi. Saldırılar sonucu Harkiv’de demir yolu altyapısı, iki araç, bir kiosk ve altı evin camları zarar gördü. Bohoduhiv'de depo binası, eğitim kurumu, iki apartman ve bir öğrenci yurdu hasar aldı. İzyum'da bir anaokulu, bir müştemilat ve bir ev zarar görürken, Harkiv'de iki özel ev ile bir sivil işletmenin hedef alındığı bildirildi. Çuhuyiv'de ise bir ev ve iki araçta hasar meydana geldi.

Ukrayna’dan uzaktan kontrollü İHA atılımı: Binlerce kilometre menzil Haber

Ukrayna’dan uzaktan kontrollü İHA atılımı: Binlerce kilometre menzil

Ukrayna Savunma Bakanı Mıhaylo (Mykhailo) Fedorov, ülkenin uzaktan kontrol edilebilen ve yüzlerce hatta binlerce kilometre uzaklıktaki hedefleri vurabilen önleyici insansız hava araçları (İHA) geliştirdiğini açıkladı. Fedorov, Telegram üzerinden yaptığı açıklamada, “küçük hava savunmasında yeni bir seviyeye geçildiğini” belirterek, bu sistem sayesinde önleyici İHA’ların binlerce kilometre mesafeden kontrol edilebildiğini ve hedeflerin başarıyla imha edildiğini ifade etti. Ukrayna’nın bu teknolojiyi sistematik şekilde ölçeklendiren ilk ülke olduğunu vurguladı. Yetkililer, söz konusu sistemin hava savunma etkinliğini artırdığını, operatörler için riski azalttığını ve cephe hattına bağlı kalmadan operasyon yürütme imkânı sunduğunu belirtiyor. BİR YILDA 4,5 MİLYON İHA ÜRETİLDİ Ukrayna, Rusya'nın Ukrayna'yı işgali öncesinde sınırlı İHA üretim kapasitesine sahipken, son yıllarda hızla büyüyen bir savunma sanayi oluşturdu. Ülkede geçen yıl yaklaşık 4,5 milyon İHA üretildiği tahmin edilirken, üretim kapasitesinin daha da arttığı bildirildi. Buna rağmen Ukrayna, Rusya’nın yoğun füze ve İHA saldırılarıyla karşı karşıya kalmaya devam ediyor. Geçtiğimiz hafta düzenlenen en büyük saldırılardan birinde 17 kişi hayatını kaybederken, Ukrayna hava savunma sistemleri 31 füze ve 636 İHA’yı etkisiz hâle getirdi. ÖNLEYİCİ İHA İŞ BİRLİKLERİ DEVAM EDİYOR Öte yandan Kıyiv yönetimi, Avrupa ülkeleriyle ortak savunma üretimi projeleri yürütürken, Orta Doğu’da İran yapımı Şâhid tipi silahlı insansız hava araçlarına (SİHA) karşı mücadele eden Suudi Arabistan, Katar ve Birleşik Arap Emirlikleri ile iş birliği anlaşmaları imzaladı.

logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.